ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ ΡΟΔΟΠΗΣ

Νομαρχιακή Οργάνωση Ροδόπης 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Κομοτηνή 12-2-2013

Το νέο διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου επιστημόνων μειονότητας Δυτικής Θράκης επισκέφθηκε στα γραφεία του συλλόγου διευρυμένη αντιπροσωπεία μελών της Νομαρχιακής Οργάνωσης Ροδόπης της ΔΗΜ.ΑΡ.

Στην διάρκεια της επίσκεψης τόσο οι εκπρόσωποι της Δημοκρατικής Αριστεράς όσο και τα μέλη του συλλόγου επιστημόνων έθεσαν στο τραπέζι της συζήτησης όλα τα σημαντικά ζητήματα που αφορούν τους νέους επιστήμονες της μειονότητας.

Θέματα όπως είναι οι δυσκολίες του εργασιακού περιβάλλοντος σε συνθήκες γενικευμένης οικονομικής κρίσης, η κοινωνική και εργασιακή ένταξη πολλών νέων επιστημόνων της μειονότητας αμέσως μετά την αποφοίτησή τους από τα πανεπιστήμια, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλοί μειονοτικοί φοιτητές στα ελληνικά πανεπιστήμια εξαιτίας της ελλιπούς γνώσης της ελληνικής γλώσσας, το πολιτικό και κοινωνικό περιβάλλον που διαμορφώνεται στην Θράκη ενόψει της όξυνσης των οικονομικών προβλημάτων και της ενδυνάμωσης ακροδεξιών και εθνικιστικών μορφωμάτων όπως είναι η Χρυσή Αυγή, για την οποία υπήρξε κοινή συμφωνία ότι η δράση της συνιστά απειλή για την ειρηνική συμβίωση των πληθυσμών στην Θράκη, υπήρξαν μερικά μόνο από τα θέματα που τέθηκαν προς συζήτηση.

Οι εκπρόσωποι της ΔΗΜ.ΑΡ. διαβεβαίωσαν ότι θα κάνουν ό,τι είναι πολιτικά εφικτό προκειμένου να μεταφέρουν και στο κέντρο τα ζητήματα των νέων επιστημόνων της μειονότητας έχοντας πάντα ως γνώμονα την ισότητα των ευκαιριών για όλους σε μια κοινωνία δικαίου και ισοπολιτείας.

Ιλχάν Αχμέτ στο Facebook  12/2/2013