Η ΑΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΤΣΑΒΟΥΣ….

Τα παιδιά μας θα αφομοιωθούν !!!

 Ο πρόεδρος του κόμματος DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς, σήμερα μετά από το ναμάζι της Παρασκευής στην ομιλία που έκανε στο χωριό Μύστακα, τόνισε πως ¨οι διοικούντες δεν θέλουν την διδασκαλία των τουρκικών στα νηπιαγωγεία, η Τουρκική Νεολαία Κομοτηνής πάει, και τελευταία με τον νόμο για τους 240 ιμάμηδες επιδιώκουν να βάλουν χέρι στα τζαμιά και στα μαθήματα Κορανίου μας και να αφομοιώσουν τα παιδιά μας¨.

Ο Αλή Τσαβούς στην συνέχεια της ομιλίας του είπε : ¨Που είναι για η ισότητα ; Μα δήθεν μας αγαπάνε πολύ ! Προεκλογικά μας χάιδευαν τις πλάτες μας. Άσε πια τα μειονοτικά δικαιώματα. Αυτοί μας κρέμασαν. Εκείνα έμειναν προς συζήτηση ανάμεσα στην πατρίδα μας την Ελλάδα και την μητέρα πατρίδα μας την Τουρκία, έμειναν ανάμεσα σε Άγκυρα και Αθήνα. Διότι εμείς ακόμη ούτε τα πολιτικά δικαιώματα δεν κερδίσαμε. Κρίση βιώνουμε αλλά στην οικογένεια μας ούτε ένας υπάλληλος δεν υπάρχει. Ο Έλληνας παλεύει με την οικονομική κρίση αλλά σε κάθε οικογένεια υπάρχουν από δύο δημόσιοι υπάλληλοι. Η δική μου μειονότητα όμως πάντα παραμελήθηκε. Μα έτσι θα πάει αυτό ; Ξέρετε το ¨έργο¨ που είδαμε παλιά. Είναι ζωντανό ακόμη μπροστά σας. Όπως συνέβη και στο παρελθόν, είτε θα αγωνιστούμε μέσα σε ενότητα και ομοψυχία, είτε το τέλος μας θα είναι θλιβερό, διότι τα παιδιά μας – όχι ένταξη- αλλά αφομοίωση θα υποστούν¨.

 Περιοδικό Ρόντοπ Ρουζγκαρί 16/2/2013

Σχ : Προσέξτε πως ο Τσαβούς πάει και μιλά μόνο μετά από την προσευχή της Παρασκευής σε χωριά. Προφανώς είναι τζαμιά με ¨κόκκινους¨ ιμάμηδες οι οποίοι τον ¨προμοτάρουν¨. Γιατί όμως ο πρόεδρος που λέει πως έχει τέτοιο ρεύμα μέσα στην μειονότητα, δεν πάει σε ένα καφενείο μειονοτικού χωριού ξαφνικά καθημερινή μέρα ; Να δούμε πόσοι θα ενδιαφερθούν να δούνε τα μούτρα του….