ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ DEB ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 29ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Ανακοίνωση του κόμματος DEB σχετικά με την ¨29 Ιανουαρίου-Μέρα Εθνικής Αντίστασης¨

 Η 29η Ιανουαρίου 1988 είναι η μέρα που ο Τούρκος της Δυτικής Θράκης επιδεικνύοντας μια σημαντική αντίσταση, κραύγασε σε όλο τον κόσμο πως δεν πρόκειται να υποκύψει στις ακατανόητες πιέσεις.

 Είναι η μέρα που κραύγασε σε αυτούς που αρνούνται την εθνική του ταυτότητα, πως είναι Τούρκος και φώναξε με δυνατή φωνή πως επιθυμεί να ζήσει σε αυτή τη χώρα ως υπερήφανος πολίτης, δίχως να εγκαταλείψει τις τουρκικές παραδόσεις. Ως κόμμα DEB ποτέ δεν θα ξεχάσουμε και δεν θα την αφήσουμε να ξεχαστεί,  ώστε να τιμάμε την μέρα που επιδείχτηκε αυτή η γενναιότητα, να εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας προς τους γενναίους και να ευχόμαστε για έλεος προς τους εκλιπόντες.

Η Τουρκική Μειονότητα Δυτικής Θράκης είναι η μοναδική στον κόσμο μειονότητα που το δίκαιο και τα δικαιώματα της έχουν ορισθεί με συνθήκες. Ζητάμε υπό αυτό το πρίσμα να το αξιολογούνε όλα τα κράτη του κόσμου. Με υπομονή για χρόνια περιμέναμε την απόδοση των δικαιωμάτων μας. Κάθε μέρα ξυπνούσαμε με την ελπίδα πως θα βελτιωθούν τα πράματα και θα καλυτερέψουν. Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν υπήρξε οποιαδήποτε απόδοση στα δικαιώματα μας. Η χώρα μας η Ελλάδα βγάζοντας νόμους όπως ο νόμος για τους 240 ιμάμηδες, με το ζόρι και δια της βίας και χωρίς να ακούει την φωνή και τα αιτήματα της μειονότητας, και επιβάλλοντας τους στην Τουρκική Μειονότητα Δυτικής Θράκης, συνεχίζει να αφαιρεί τα δικαιώματα μας. Από την σκοπιά της ανθρωπιάς και της ειρήνης με αγωνία αντιμετωπίζουμε την στάση αδράνειας και σιωπής των Ευρωπαϊκών κρατών, απέναντι στις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων που διαπράττει η πατρίδα μας η Ελλάδα, μια χώρα μέλος της Ε.Ε.

Αυτή η πολιτική των δύο μέτρων και δύο σταθμών, θέτει σε αμφισβήτηση την πίστη μας προς τα ιδρυτικά θεμέλια της Ε.Ε., όπως η δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και η ελευθερία έκφρασης. Η νοοτροπία που χρόνια πριν απέρριπτε την ύπαρξη Τούρκων στην Δυτική Θράκη, συνεχίζει να συσκοτίζει κάθε πεδίο στην ζωή μας. Εμείς θέλουμε στην χώρα μας να αποτελούμε πια μια μειονότητα που τα δικαιώματα της να είναι σεβαστά. Ποτέ δεν απελπιζόμαστε. Δεν υπάρχει στόχος που δεν μπορεί να επιτευχθεί αν είμαστε μέσα σε ενότητα και ομοψυχία.

Να μην έχει κανείς αμφιβολία πως ο αγώνας μας για την επικράτησης της ισότητας, της ειρήνης και της φιλίας, θα συνεχιστεί απτόητος με όλη του την ισχύ. Ως κόμμα DEB με σεβασμό τιμούμε την 29η Ιανουαρίου-Μέρα Εθνικής Αντίστασης και Αλληλεγγύης.

 ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΜΟΣΥΝΗ Η ΜΕΡΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ !

 Ιστοσελίδα του DEB 28/1/2013