ΠΕΘΑΝΕ Η ΜΠΕΡΦΟ ΚΙΡΜΠΑΓΙΡ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΑ ΟΣΤΑ ΤΟΥ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΥ ΓΙΟΥ ΤΗΣ…

Η γιαγιά Μπέρφο έχασε την ζωή της….

Η γιαγιά Μπέρφο η οποία 33 χρόνια τώρα έδινε αγώνα για τον γιό της τον Τζεμίλ Κιρμπαγίρ που τον απήγαγαν στην περίοδο της χούντας της 12ης Σεπτεμβρίου 1980 και έκτοτε αγνοούνταν, σήμερα το πρωί πέθανε.

Η οικογένεια της έκανε την εξής σχετική ανακοίνωση :

Η Μπέρφο Κιρμπαγίρ που επί 33 χρόνια αναζητούσε τα οστά του γιού της του Τζεμίλ Κιρμπαγίρ, σήμερα γύρω στις 05.00 έκλεισε οριστικά τα μάτια της.

Η γιαγιά μας η Μπέρφο που τελευταία είχε διαγνωστεί να έχει καρκίνο στο στομάχι, με την δύναμη της ξεπερνούσε το ενδεχόμενο εγχείρησης, αλλά τις τελευταίες μέρες η υγεία της δεν πήγαινε καλά. Η γιαγιά Μπέρφο αφιέρωσε τα τελευταία 33 χρόνια της ζωής της για να βρει τα οστά του γιού της. Στην τελευταία της αναπνοή πάλι το όνομα του γιού της ήταν στο στόμα της. Παρά το ότι ήταν 105 χρονών πήγε μέχρι το δικαστήριο όπου θα δικαζόταν ο δολοφόνος του γιού της, ο Κενάν Εβρέν.

Έγινε σύμβολο δικαιοσύνης.

Με την ζωή της έγινε σύμβολο αντίστασης.

Ως οικογένεια Κιρμπαγίρ δηλώνουμε για μια ακόμη φορά πως θα συνεχίσουμε αυτόν τον αγώνα για να τιμωρηθούν αυτοί οι οποίοι ευθύνονται για το ότι θάβουμε την μάνα μας πριν αυτή προλάβει να βρει τα οστά του Τζεμίλ.

Η σωρός θα ξεκινήσει αύριο από την Κωνσταντινούπολη για να γίνει η κηδεία στο Γκιόλε.

Θεός σχωρέστην

Οικογένεια Κιρμπαγίρ

Εφ. Ραντικάλ 21/2/2013

Σχ : Προεκλογικά την είχε συναντήσει και ο Ερντογάν προφανώς προς άγραν ψήφων. Διότι επί της ουσίας μηδέν εις το πηλίκον, δεν βρέθηκε η σωρός του γιού της. Δείτε την άφατη θλίψη αυτής της ηρωίδας μάνας στην φωτογραφία… Και σκεφτείτε τώρα τους Τούρκους αξιωματούχους που έρχονται στην χώρα μας και μας μιλάνε για ανθρώπινα δικαιώματα, διεθνείς υποχρεώσεις κ.λ.π.  Ναι, φυσικά και πρέπει να είμαστε εμείς σωστοί, αλλά μήπως θα έπρεπε πρώτα οι ομιλούντες να καθαρίσουν την κόπρο του Αυγείου από την πατρίδα τους ;

Αλήθεια ΕΝΑΣ μουσουλμάνος δημοσιογράφος από την ελληνική Θράκη, θα βρεθεί να γράψει κάτι για αυτην τη γυναίκα και τον αγώνα που έδωσε ;  

Κύριοι του ΑΚΠ, τα κόκαλα του γιού της ζητούσε η γυναίκα, τα κόκαλα !….

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone