ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥΡΚΟΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟΥ TRT AVAZ !

Αντίδραση από τον σύλλογο BTTDD κατά του TRT AVAZ για την εκπομπή ¨Το σημειωματάριο ενός ταξιδιού¨

 Οι σύλλογοι των BTTDD αντιδρώντας στην εκπομπή του TRT AVAZ ¨Το σημειωματάριο ενός ταξιδιού¨, έστειλαν επιστολή προς την διοίκηση του TRT.

 Το TRT για χρόνια αποτέλεσε τον μεγαλύτερο πύργο του αγώνα των Τούρκων της Δυτικής Θράκης και ταυτόχρονα ένα παράθυρο τους προς τον κόσμο. Δεν έχουμε καμία αμφιβολία πως και η σημερινή διοίκηση του TRT αποτελεί τον μεγαλύτερο υπερασπιστή του δίκαιου αγώνα των Τούρκων της Δυτικής Θράκης.

 Αλλά δυστυχώς οι παραγωγοί της εκπομπής ¨Το σημειωματάριο ενός ταξιδιού¨, που παρουσιάζεται στο κανάλι TRT AVAZ έφεραν αντιμέτωπους τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης και το TRT.

Καταδικάζουμε με έντονο τρόπο τους παραγωγούς της εκπομπής οι οποίοι προσπαθώντας να έχουν χαμηλό κόστος, δεν ερεύνησαν τις ασαφούς προέλευσης πληροφορίες τους, και χωρίς να αισθανθούν την ανάγκη για διαβούλευση με πληροφορίες απολύτως ψευδείς, πρόσβαλαν τους Πομάκους Τούρκους που 600 χρόνια τώρα ζούνε ως εγγόνια του Λαλά Σαχίν Πασά στον Εχίνο, και οι οποίοι αισθάνονται υπερήφανοι όντας Τούρκοι και μουσουλμάνοι, διότι τους κόλλησαν μια άλλη εθνική ταυτότητα. Καλούμε τους παραγωγούς να ζητήσουν συγγνώμη. Αφήνουμε μόνους τους με την συνείδηση τους, τους αρμόδιους οι οποίοι δεν βλέπουν την προσβολή που έγινε σε βάρος των ανθρώπων που θαύμασαν οι ανώτατοι αξιωματούχοι της Τουρκικής Δημοκρατίας κατά την επίσκεψη τους στον Εχίνο

Με αυτή την αφορμή επιθυμούμε να τονίσουμε πως από χτες υπάρχει ακόμη μεγαλύτερη ανάγκη για υποστήριξη του δίκαιου αγώνα των Τούρκων της Δυτικής Θράκης από την μεριά του TRT

Πιστεύουμε πως το TRT πρέπει να είναι πιο προσεκτικό στην επιλογή των ατόμων που ετοιμάζουν εκπομπές σχετικά με τον τουρκικό κόσμο και ιδιαίτερα για τον Αγώνα της Δυτικής Θράκης, που αποτελεί εθνικό αγώνα του τουρκικού έθνους.

Επιθυμούμε να τονίσουμε την πίστη μας πως οι παραγωγοί προγραμμάτων σχετικά με την Δυτική Θράκη και τον τουρκικό κόσμο, δεν πρέπει να κάνουν τις εκπομπές μόνο σαν δουλειά, αλλά όταν πρόκειται για εκπομπές που αφορούν εθνικούς αγώνες που εμπεριέχουν αίμα και δάκρυα, θα πρέπει να φέρονται πιο ευαίσθητα.

Υποβάλλουμε τον σεβασμό μας, έχοντας απόλυτη πίστη πως η διοίκηση του TRT, θα αντιμετωπίσει με κατανόηση την ευαισθησία μας σε αυτό το θέμα, και θα πράξει τα δέοντα.

Γενικός Γραμματέας

Νετσμετίν Χουσεΐν

 Πρόεδρος

Μπουρχανεττίν Χακγκιουντέρ

Περιοδικό Ρόντοπ Ρουζγκαρί 21/2/2013

Σχ : Η εκπομπή έκανε το ¨έγκλημα¨ να πει πως οι Πομάκοι του Εχίνου είναι σλαβικής καταγωγής εξισλαμισθέντες. Και βέβαια εξεμάνησαν όλοι όσοι έμμεσα ή άμεσα ¨τρώνε ψωμί ¨  από την ιστορία αυτή….

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone