ΣΧΕΔΟΝ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΗ….

Το όνομα της θα μπορούσε να είναι Νάταλι…

Το όνομα της θα μπορούσε να είναι Νάταλι, Γκαέλα,Ροζαλίν Άννα Μαρία, Μαρία-Γεωργία ή και Άννα. Αλλά αυτή είναι Κούρδισσα και το όνομα της είναι Γκιουλτζιχάν Σιμσέκ.Ήταν δήμαρχος του Μποστανίτζι.Στο τέλος της θητείας της συνελήφθη. Είναι κρατούμενη στις γυναικείες φυλακές του Ντιγιαρμπακίρ, χωρίς να έχει δικαστεί από τον Απρίλιο του 2009 που συνελήφθη. Η επόμενη δικάσιμος της υπόθεσης της είναι στις 14/1/2013.

Στο γράμμα που έστειλε η Γκιουλτζιχάν Σιμσέκ λέει πως ¨Η κατάσταση είναι όπως την ξέρετε, δεν θα σας την ξαναπεριγράψω επί μακρόν¨ και αναφέρει τα εξής :

¨Οι συλλήψεις συνεχίζονται. Λεπτομέρειες ακόμη δεν ξέρουμε αλλά για να δοθεί άδεια υπεράσπισης στην μητρική γλώσσα χρειαζόταν μια ρύθμιση. Το κωμικοτραγικό της ιστορίας είναι οι περιοριστικοί όροι για αυτό. Εάν θέλεις να υπερασπιστείς εαυτόν στην μητρική σου γλώσσα πρέπει εσύ να πληρώσεις τον μεταφραστή. Η δική μας υπόθεση θα εκδικαστεί στις 14/1. Να λοιπόν βρίσκομαι κρατούμενη 3 χρόνια και 8 μήνες διότι παραβιάζεται το δικαίωμα μας για υπεράσπιση στην μητρική γλώσσα. Ως γυναίκα και Κούρδισα δεν το αποδέχομαι αυτό. Μας αρνούνται το πλέον δημοκρατικό μας δικαίωμα να ασκούμε πολιτική, ενώ ποδοπατείται και το δικαίωμα μας για δίκαιη και αμερόληπτη δίκη. Με ανεπιβεβαίωτες υποψίες ασκείται μια πολιτική πολιτικής γενοκτονίας. Το κουρδικό κίνημα καθίσταται εγκληματικό και επιδιώκεται η αποκοπή των εσμών του με την κοινωνία. Από το 2009 κι εντεύθεν οι Κούρδοι αντιστέκονται ενεργά σε αυτή την καταστροφική πολιτική. Όλες μας οι δραστηριότητες παρουσιάζονται ως τρομοκρατικές. Ένα δελτίο τύπου, μια διαμαρτυρία αιτήματος δικαιωμάτων, οι διαμαρτυρίες για τις δολοφονίες αγνώστων δραστών, οι εορτασμοί για την 8η Μαρτίου, η ένταξη στον αγών ενάντια στην βία σε βάρος των γυναικών, όλα αυτά προβάλλονται σαν τρομοκρατικές δραστηριότητες.

………………

Κουρδικό Πρακτορείο Φιράτ 30/1/2012  

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone