ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΦΙΣΑ (!) ΣΤΗΝ ΚΑΝΤΙΝΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ…ΒΙΝΤΕΟ

Ξυλοδαρμός στο Τούντζελι σχετικά με το ODTÜ

O πρύτανης του πανεπιστημίου του Τούντζελι εκνευρισμένος από μια αφίσα που κρέμασαν φοιτητές στο πανεπιστήμιο του, έστειλε αρχικά την φρουρά του, μετά την ιδιωτική ασφάλεια και εντέλει και την αστυνομία !

Φοιτητές του πανεπιστημίου Τούντζελι που κρέμασαν αφίσα θέλοντας να στηρίξουν τους φοιτητές του ODTÜ, λογομάχησαν για αυτό με τον πρύτανη καθηγητή Ντουρμούς Μποζτούγ. Ο πρύτανης ζήτησε να κατέβει η αφίσα που είχε κολληθεί στο τζάμι της καντίνας. Όταν η αφίσα που κατέβηκε, κολλήθηκε ξανά από τους φοιτητές, ο πρύτανης κάλεσε την αστυνομία. Στην διαμαρτυρία συνελήφθησαν 20 άτομα.

Φοιτητές της σχολής Μηχανικών του πανεπιστημίου του Τούντζελι, για να στηρίξουν τους φοιτητές του ODTÜ, κόλλησαν μια αφίσα στο εξωτερικό τζάμι της καντίνας του πανεπιστημίου που έλεγε ¨Οι πρυτάνεις είναι δίπλα στον αφέντη τους, και οι φοιτητές δίπλα στο ODTܨ και ¨Καιρός για μεγάλωμα της αντίστασης¨. Μαθαίνοντας για την αφίσα ο πρύτανης ήρθε εκεί και τους είπε πως αν την κατεβάσουν θα κάτσει να μιλήσει μαζί τους. Όταν αυτοί του είπαν πως είναι αποφασισμένοι και δεν θα την κατεβάσουν, άρχισε μια λογομαχία μεταξύ τους.

Όταν απομακρύνθηκε από εκεί ο πρύτανης υπήρξε ένταση ανάμεσα στους φοιτητές και στην φρουρά του πρύτανη και τους άνδρες της ιδιωτικής ασφάλειας. Όταν οι σεκιούριτι ξήλωσαν την αφίσα, οι φοιτητές, άρχισαν να περιμένουν. Καθώς το γεγονός ακούστηκε ήρθε μια ακόμη ομάδα φοιτητών που φώναξε συνθήματα στηρίζοντας τους διαμαρτυρόμενους φοιτητές. Οι φοιτητές κόλλησαν ξανά την αφίσα και φώναξαν το σύνθημα ¨Κάνουμε χρήση δημοκρατικού μας δικαιώματος. Δεν ξηλώνουμε την αφίσα¨. Για δεύτερη φορά υπήρξε ένταση όταν οι σεκιούριτι επιχείρησαν να ξηλώσουν πάλι την αφίσα. Μετά από αυτό, με κλήση από τον πρύτανη ήρθε η αστυνομία και επενέβη σκληρά στους φοιτητές. Κατά την επέμβαση της αστυνομίας συνελήφθησαν περίπου 20 φοιτητές που τους πήραν σηκωτούς οι αστυνομικοί και οι σεκιούριτι. Κάποια αστυνομικοί με στολή επενέβησαν με κλωτσιές και μπουνιές σε βάρος των φοιτητών, ενώ τους έβαζαν τις χειροπέδες κάτω ξαπλωμένους.

…………….

Εφ.Ραντικάλ 4/1/2012