ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ DEB ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ TRT

Ο πρόεδρος του DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς έδωσε συνέντευξη στο τηλεοπτικό κανάλι TRT

Στις 7 Ιανουαρίου 2013 το τηλεοπτικό κανάλι TRT πήρε συνέντευξη από τον πρόεδρο του DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς. Στην συνέντευξη ο πρόεδρος Μουσταφά Αλή Τσαβούς απάντησε για την αντανάκλαση της οικονομικής κρίσης στην Τουρκική Μειονότητα Δυτικής Θράκης.

Ο πρόεδρος Μουσταφά Αλή Τσαβούς, ανέφερε πως η επίδραση της οικονομικής κρίσης της χώρας μας, πάνω στην Τουρκική Μειονότητα Δυτικής Θράκης είναι μεγάλη. Ανέφερε πως η Τουρκική Μειονότητα Δυτικής Θράκης που για χρόνια παλεύει με τα οικονομικά προβλήματα, με τον ερχομό της κρίσης αυτά διπλασιάστηκαν, και ότι ο κόσμος μας για χρόνια δεν επωφελήθηκε στο επιθυμητό επίπεδο από τους πόρους της Ε.Ε.

Ανέφερε πως εάν η μειονότητα είχε επωφεληθεί όπως έπρεπε από τους πόρους της Ε.Ε. , σήμερα η μειονοτική οικονομία θα είχε προλάβει το τρένο της ανάπτυξης και της εξέλιξης και η κατάσταση θα μπορούσε να ήταν διαφορετική. Περιέγραψε πως με την αύξηση των τιμών στην ενέργεια, οι αγρότες δυσκολεύονται να αρδεύσουν τα χωράφια τους, τα έσοδα αυξάνονται, τα κέρδη μειώνονται, και αυτό ρίχνει την ποιότητα της ζωής τους. Είπε πως τα λίγα κέρδη των αγροτών έχουν μια πολύ αρνητική επίδραση και πάνω στους εμπόρους, και ότι με το κλείσιμο των καταστημάτων των εμπόρων, αυξάνεται και η ανεργία λόγω των ατόμων που απασχολούνταν εκεί. Περιέγραψε πως έκλεισαν οι βάνες των πιστώσεων, εμποδίστηκαν έτσι οι νέοι επιχειρηματίες, δεν δημιουργήθηκαν νέες θέσεις εργασίας, και εξαιτίας όλων αυτών μεγάλο μέρος των ανθρώπων μας έμειναν άνεργοι. Πρόσθεσε πως με την στασιμότητα που υπάρχει στον κατασκευαστικό τομέα, επηρεάστηκαν πολλοί παράπλευροι τομείς, κάτι που επηρέασε αρνητικά τους ανθρώπους μας.

Ανέφερε πως επιπρόσθετα σε όλα αυτά, το γεγονός πως η Ελλάδα για πολλά χρόνια δεν επιτρέπει την απασχόληση Τούρκων στο δημόσιο τομέα, πολλοί νέοι μας-απόφοιτοι πανεπιστημίων παραμένουν άνεργοι.

Ανέφερε πως για όσο διάστημα στην Δυτική Θράκη δεν παράγονται πολιτικές που θέτουν σε πρώτο πλάνο την ισότητα και την δημοκρατία, δεν πρόκειται να υπάρξει λύση για την κρίση στην περιοχή μας

Ιστοσελίδα του κόμματος DEB  8/1/2013

Σχ : Πάντως πρόεδρε, εσύ καλά τα φέρνεις βόλτα…

Γραφεία με ενοίκιο χιλιάδων ευρώ..  Μαύρη BMW, ταξίδια στο εξωτερικό,  διοργανώσεις εκδρομών για μέλη του κόμματος… Φαντάζομαι όλα αυτά, από τις εισφορές των μελών σας ε ; (…..).