ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ¨ΤΕΞ¨ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΕΡΟΔΙΔΑΣΚΑΛΟΥΣ

Καταγγελία από την Τουρκική Ένωση Ξάνθης

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣτον γνωστό ως ¨νόμο των 240 ιμάμηδων¨ νόμο 3536/2007 που απορρίπτεται πλήρως από την μειονότητα, έγιναν αλλαγές οι οποίες χειροτερεύουν την κατάσταση της μειονότητας, και το χειρότερο είναι πως σε ένα θέμα που αφορά πλήρως την μειονότητα, δεν υπήρξε καμία διαβούλευση με κανέναν υπεύθυνο της μειονότητας, ούτε καν με τους βουλευτές μας που την εκπροσωπούν, κάτι που λύπησε όλη την Τουρκική Μειονότητα Δυτικής Θράκης, καθώς και την κοινότητα της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης.

Τα γεγονότα που συμβαίνουν μετά τις τελευταίες γενικές εκλογές, είτε ενάντια στην Τουρκική Μειονότητα Δυτικής Θράκης, είτε ενάντια στους Τουρκομουσουλμάνους της Ρόδου, για μια ακόμη φορά εμφανίζουν την οπτική γωνία του κράτους για την μειονότητα. Οι ομιλίες των βουλευτών των Ανεξάρτητων Ελλήνων, της Χρυσής Αυγής, της ΝΔ, και του ΠΑΣΟΚ, κατά την συζήτηση των αλλαγών στον νόμο 3536/2007, έδειξαν πως στην Ελλάδα που θεωρείται το λίκνο της δημοκρατίας, ακόμη και βουλευτές στερούνται δημοκρατικών χαρακτηριστικών.

Στην διαδικασία αυτή φαίνεται πως το κράτος δεν δέχεται τον διάλογο με την μειονότητα, αλλά το αντίθετο, με απαράδεκτες μεθόδους επίμονα προσπαθεί να επιβάλει.

Δηλώνουμε ξεκάθαρα πως δεν αποδεχόμαστε αυτήν τη ρύθμιση που ποδοπατά την ελευθερία θρησκείας και συνείδησης της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης, και αποτελεί παραβίαση διεθνών και διμερών συνθηκών, και καταδικάζουμε έντονα αυτήν την νοοτροπία επιβολής καθώς και τις συμπεριφορές ενάντια στις βουλευτές μας-εκπροσώπους της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης.

 Περιοδικό Ρόντοπ Ρουζγκαρί 18/1/2013

Σχ : Οι τουρκοσύλλογοι στην Θράκη είναι σαν τα βατράχια. Έρχεται το σύνθημα από τον has oda του ¨σουλτάνου¨ στην οδό Ιώνων και μετά αρχίζουν όλοι στον ίδιο σκοπό… Και τι σας πειράζει βρε ; Τι να κάνουν οι άνθρωποι, μετανάστες να πάνε ;