ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΚΛΕΠΤΩΝ ΟΠΩΡΑΣ…

Έδωσε τα ονόματα των αξιωματικών που είναι αιχμάλωτοι στην Συρία !

Ο Μετίν Λουτφί Μπαϊντάρ-βουλευτής του κόμματος CHP, με επερώτηση του στην βουλή, κοινοποίησε ονόματα Τούρκων Αξιωματικών και αξιωματούχων της ΜΙΤ.

Ο Μετίν Λουτφί Μπαϊντάρ του κόμματος CHP, ανακοίνωσε ονόματα Τούρκων Αξιωματικών και αξιωματούχων της ΜΙΤ, που φέρονται να αιχμαλωτίστηκαν στην Συρία. Ο Μπαϊντάρ ο οποίος τις προηγούμενες μέρες είχε υποβάλει επερώτηση σχετικά με το περιστατικό και τότε το Γενικό Επιτελείο δημοσίευσε διάψευση, τώρα ζητά ανακοίνωση από τον Ερντογάν σχετικά με είδηση που δημοσιεύτηκε αρχικά σε συριακή εφημερίδα και έπειτα στα επίσημα κινεζικά και ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Ο Μπαϊντάρ στην επερώτηση του ισχυρίζεται πως οι Τούρκοι αξιωματικοί και αξιωματούχοι της ΜΙΤ που συνελήφθησαν είναι οι εξής : λοχαγός Γιασίν Κ., οι υπολοχαγοί Σιναν Τ. , Φουάτ Γ. , Μουσταφά Χ. , και οι υπολοχαγοί Χασάν Γ. , Ταρίκ Τ., Ιμπραήμ Μ. , Γιουσούφ Τ. , Μουράτ Γ. , και Χαρούν Μ. Ρωτάει την πρωθυπουργία και το ΥΠΕΞ τι πληροφορίες έχουν σχετικά με αυτό το θέμα.

Η συριακή εφημερίδα El Vatan είχε γράψει πως Τούρκοι αξιωματικοί συνελήφθησαν την ώρα που επιχειρούσαν να διεισδύσουν στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Koerc κοντά στο Χαλέπι. Τότε το Γενικό Επιτελείο είχε διαψεύσει την είδηση και είχε πει πως ¨οι εν λόγω ισχυρισμοί είναι πλήρως αναληθείς¨.

 Εφ. Ραντικάλ 4/1/2013

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone