ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΤΗΣ SISECAM

Aτμόσφαιρα αναμονής με ένταση στην εταιρία Şişecam 

Η αστυνομία ετοιμάζεται να επέμβει στην βιομηχανική μονάδα της Şişecam στο Τοπκαπί, στην οποία εδώ και κάποιο διάστημα διαμαρτύρονται οι εργαζόμενοι.

Από τις 5.00 το πρωί σήμερα περίπου 1.500 αστυνομικοί-ΜΑΤ βρίσκονται στον περίγυρο της βιομηχανίας. Ο συνδικαλιστής Μουρσέλ Κιλίτς από το συνδικάτο γυαλιού, δήλωσε : ¨Στην μονάδα βρίσκονται 250 εργαζόμενοι φίλοι μας. Κάποιοι είναι στην στέγη, και άλλοι στους μπατζάδες. Οι οικογένειες τους βρίσκονται έξω. Η αστυνομία ετοιμάζεται να επέμβει. Υπάρχει μια ένταση στην ατμόσφαιρα.¨

Επίσης οι εργαζόμενοι της ίδιας εταιρίας στις μονάδες στην Προύσα και στο Γκέμπζε βγήκαν στους δρόμους για να στηρίξουν τους συντρόφους τους.

ΟΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΤΑΝ ΕΚΛΕΙΣΕ Η ΜΟΝΑΔΑ

Οι εργάτες της μονάδας αυτής διαμαρτύρονται εδώ και κάποιο διάστημα μπροστά την βιομηχανική μονάδα. Με ανακοίνωση της Anadolu Cam Sanayii είχε ανακοινωθεί πως η μονάδα πλέον έκλεισε στις 31 Δεκεμβρίου.

 Εφ. Χουριέτ 5/1/2013

Σχ : H συγκεκριμένη εταιρία είναι κολοσσός στο είδος της (τζάμια). Σε αυτή την είδηση να προσθέσουμε επίσης πως η αυτοκινητοβιομηχανία TOFAŞ πριν από δύο μέρες απέλυσε χίλιους (!) εργαζόμενους.

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone