ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΡΑΚΙΑΝΙΝ ΣΕΣΙ

Ο “Λόφος της Ελπίδας” με τα 190 στρέμματα δασικής έκτασης και πάλι στο Βακούφι της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδας Χάλκης

Ο "Λόφος της Ελπίδας" με τα 190 στρέμματα δασικής έκτασης και πάλι στο Βακούφι της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδας Χάλκης

”Λόφος της Ελπίδας”,

Έκταση 190 στρεμμάτων στη Χάλκη επιστρέφεται στο Βακούφι της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδας Χάλκης, σύμφωνα με χθεσινή απόφαση του Συμβουλίου της Γενικής Διεύθυνσης Βακουφίων.

Η δασική έκταση ύψους 85 μέτρων, στην κορυφή της οποίας βρίσκεται η Θεολογική Σχολή και η εκκλησία της Αγίας Τριάδας, αποτελεί το “σπίτι” της περιπύστου Σχολής για 168 χρόνια ενώ η εκκλησία της Αγίας Τριάδας πιθανότατα χρονολογείται από τον 11ο αιώνα.

Η απόφαση του Συμβουλίου αποτελεί και τη μεγαλύτερη σε έκταση επιστροφή κοινοτικής περιουσίας που έχει πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα στο πλαίσιο των επιστροφών που προβλέπει το πρόσθετο άρθρο 11 του Βακουφικού Νόμου.

Αυτά στην Τουρκία…

Στην Ελλάδα τι γίνεται;

Στην Ελλάδα μας το κράτος μπαίνει με της μπότες στα τζαμιά με το νέο πραξικοπηματικό νόμο για τους Ιμάμηδες…

Η Τουρκία εκδημοκρατίζεται…η Ελλάδα εκφασίζεται.

Εφ. Τρακιανιν Σεσί 21/1/2013

Σχ : Αφού απαγόρευσαν δεκάδες επαγγέλματα σε χριστιανούς το 1932, αφού σκότωσαν, βίασαν και έκαψαν ζωντανούς ανθρώπους μας το 1955, αφού απέλασαν πολλούς το 1964….Τώρα λοιπόν έρχονται και δίνουν μερικά από τα κατασχεθέντα περιουσιακά στοιχεία σε μια μειονότητα 1500 εν πολλοίς υπέργηρων ανθρώπων. Και αυτό μας το παρουσιάζουν σαν μεγάλο βήμα ! Λοιπόν ας τους πούμε και εμείς πως όταν μείνουν 1500 μουσουλμάνοι στην Θράκη, τότε θα κάνουμε εκλογή μουφτή ! Ή απλά όταν γίνει εκλογή μουφτή και στην Τουρκία….