ΤΑΞΙΔΙ ΕΚΤΟΥΡΚΙΣΜΟΥ

Ταξίδι Τουρκομουσουλμάνων μαθητών της Ρόδου σε Μαρμαρίδα, Μούγλα και Μπόντρουμ

Οι δάσκαλοι Τζαχίτ Μουσταφά και Γκιουλτέν Μουσταφά οργάνωσαν ένα εκπαιδευτικό ταξίδι για τους Ροδίτες μαθητές. Στο ταξίδι που οργανώθηκε από τις 31 Δεκεμβρίου μέχρι τις 5 Ιανουαρίου, μετείχαν 15 μαθητές και μαθήτριες και δύο δάσκαλοι.

Οι μαθητές αναχώρησαν Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου από την Ρόδο και μία ώρα αργότερα έφτασαν στην Μαρμαρίδα. Το απόγευμα της 31ης Δεκεμβρίου εγκαταστάθηκαν σε εστίες και αφού ξεκουράστηκαν για κάποιο διάστημα μετείχαν σε στις εκδηλώσεις για την πρωτοχρονιά που έγιναν σε σχολεία.

Το πρωί μετά από το πρωινό στην ακτή της Μαρμαρίδας, κίνησαν για τα Μούγλα. Υπό την ηγεσία των συνοδών πήγαν στο κολέγιο Πίρι Ρέις στα Μούγλα. Καθημερινά στο τέλος του προγράμματος γινόταν τέσσερεις ώρες εργασίες υπό την επίβλεψη των δασκάλων μουσικής.

Πέρα από τις εργασίες έγινε επίσκεψη στην Αστυνομική Διεύθυνση Μούγλων.Στην επίσκεψη αυτή ο αστυνομικός διευθυντής Αχμέτ Ακμπάλ έδωσε μηνύματα αυτοπεποίθησης προκαλώντας ενθουσιασμό και συγκίνηση στους μαθητές μας.

Ο δάσκαλος Τζαχίτ Μουσταφά αφού μετέφερε την αγάπη και τα χαιρετίσματα των ομογενών της Ρόδου, ευχήθηκε η νέα χρονιά, να είναι χρονιά αδερφοσύνης. Ο δάσκαλος Τζαχίτ χάρισε μια πλακέτα στον αστυνομικό διευθυντή. Ο αστυνομικός διευθυντής έδωσε στα παιδιά διάφορα δώρα.

Κατά την δεύτερη μέρα της επίσκεψης, μετά από 4 ώρες μουσικών εργασιών στο κολέγιο Πίρι Ρέις, πήραν το γεύμα τους. Μετά το γεύμα έγιναν επισκέψεις στον νομάρχη Μούγλων και στον πρόεδρο του Εμπορικού Επιμελητηρίου. Στην ομάδα των παιδιών δόθηκαν διάφορα δώρα.

Επισκέψεις έγιναν στον πρύτανη και στους κοσμήτορες του πανεπιστημίου Μούγλων. ‘Έγιναν ομιλίες και προβολή σλάιντς. Δόθηκαν δώρα.

Την Τρίτη μέρα της ταξιδιού έγινε επίσκεψη στον μουφτή Μούγλων Χασάν Μπασίς. Στην αίθουσα βιώθηκαν συγκινητικές στιγμές και μοιράστηκαν δώρα. Βόλτες έγιναν στο κέντρο των Μούγλων και σε διάφορα μέρη εκεί.

Κατά την τέταρτη μέρα στο τέλος των μουσικών εργασιών στο Πίρι Ρέις, οι Ροδίτες μαθητές μαζί με τους ντόπιους έκαναν επίδειξη μουσικής και σκετς, κάτι που με θαυμασμό παρακολούθησαν γονείς μαθητών, δάσκαλοι και μαθητές.

Μετά από την επίδειξη, πήγαν στο Μπόντρουμ. Έγιναν επισκέψεις στην αστυνομική διεύθυνση και στο μουσείο. Την Πέμπτη μέρα έγινε επίσκεψη σε πειραματικό νηπιαγωγείο. Συγκινητικές στιγμές υπήρξαν κατά την αποχώρηση τους από το Πίρι Ρέις. Στις 16.00 ξεκίνησαν από την Μαρμαρίδα για την Ρόδο.

 Περιοδικό Ρόντοπ Ρουζγκαρί  12/1/2013

Σχ : Τα χρήματα για το ταξίδι ποιός τα έβαλε ; Με τίνος απόφαση φιλοξενήθηκαν σε εστίες τα παιδιά ; Του νομάρχη Μούγλων, του υπουργού Παιδείας της Τουρκίας, ή του τοπικού σταθμάρχη της ΜΙΤ ;  Πάντως ρε παιδί μου τι περίεργα γούστα είναι αυτά ; Επίσκεψη μικρών μαθητών στην αστυνομία ; Τουρκικά γούστα για τις εκδρομές…