ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΜΕ 8 ΝΕΚΡΟΥΣ ΣΕ ΑΝΘΡΑΚΩΡΥΧΕΙΟ

Κατολίσθηση στο ανθρακωρυχείο : 8 νεκροί

Έκρηξη λόγω μεθανίου σε ανθρακωρυχείο της Υπηρεσίας Ανθρακωρυχίων Τουρκίας (ΤΤΚ είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 8 εργατών.

ΖΟΓΚΟΥΛΝΤΑΚ- 8 εργάτες στο ανθρακωρυχείο της ΤΤΚ έχασαν την ζωή τους στο Κόζλου του Ζόγκουλντακ από ξαφνική έκρηξη μεθανίου. Κατά την διάρκεια των ερευνών διάσωσης ανασύρθηκε και ένας βαριά τραυματίας ανθρακωρύχος.

Το περιστατικό συνέβη γύρω στις 12.00, την ώρα που εργάτες της υπεργολάβου εταιρίας εργαζόταν σε βάθος 630 μέτρων. Την ώρα που οι εργάτες έκαναν εργασίες διάνοιξης πτέρυγας ξαφνική έκρηξη μεθανίου είχε ως αποτέλεσμα την κατολίσθηση. Όταν ο σταθμός Παρατήρησης Αερίων εντόπισε την ξαφνική άνοδο αερίων στην περιοχή όπου συνέβη το ατύχημα, μεταφέρθηκαν στην περιοχή ομάδες διάσωσης της ΤΤΚ. Επίσης πολλά ασθενοφόρα κατέφθασαν στον ανθρακωρυχείο.

Οι ομάδες διάσωσης μετά από εργασία 2 ωρών έσωσαν έναν εργάτη βαριά τραυματισμένο, ενώ έφτασαν και στα πτώματα 8 εργατών. Οικογένειες των ανθρακωρύχων που άκουσαν για το περιστατικό, κατέφθασαν στην περιοχή και με δάκρυα περίμεναν νέα από την ομάδα διάσωσης.

………

 

 Εφ. Ραντικάλ 7/1/2013

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone