ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ Ε.Π.Α.Θ. ΡΟΔΟΠΗΣ-ΕΒΡΟΥ ΚΑΙ ΞΑΝΘΗΣ

ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ Ε.Π.Α.Θ. ΡΟΔΟΠΗΣ-ΕΒΡΟΥ ΚΑΙ ΞΑΝΘΗΣ

 

Μάθαμε με μεγάλη θλίψη ότι στις 16 Ιανουαρίου 2013 στην Ελληνική Βουλή ψηφίστηκε το εν λόγω σχέδιο τροπολογίας ( Άρθρα 36 έως και 39 του ν. 3536/2007) (ΦΕK Α’ 42) σχετικά με τους « 240 Ιεροδιδάσκαλους » της Μουσουλμανικής Μειονότητας της Θράκης.

Το Ελληνικό Κοινοβούλιο από το 1923 έως σήμερα εξέδωσε νόμους και υπουργικές αποφάσεις σχετικά με την Μειονοτική Εκπαίδευση και για τα υπόλοιπα κύρια Μειονοτικά ζητήματα.

Απογοητεύει όμως την κοινότητα της Μειονότητας Δυτικής Θράκης καθώς και τους εκπαιδευτικούς της, το γεγονός ότι οι νόμοι αυτοί, που εκδίδονται από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, εκδίδονται «με το έτσι θέλουμε», χωρίς να υπάρχει διάλογος με τους Μειονοτικούς Κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους και με τους εκλεγμένους προέδρους μη κυβερνητικών οργανώσεων.

Μας στεναχωρεί βαθιά να κυριαρχεί ότι στη χώρα μας, που είναι γνωστή ως το λίκνο του πολιτισμού, μια τέτοια νοοτροπία.

Ως εκ τούτου, ζητούμε την ακύρωση του Νόμου που έχει ψηφιστεί πρόσφατα από το Κοινοβούλιο, και εφεξής η κάθε τροποποίηση των βασικών νόμων και διαταγμάτων, που σχετίζονται με τη Μειονότητα, να γίνεται στο πλαίσιο διαλόγου και συζητήσεων με την ίδια την Μειονότητα.

 ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

 Περιοδικό Ρόντοπ Ρουζγκαρί   20/1/2013