21 ΑΤΟΜΑ ΕΙΣ ΘΑΝΑΤΟ ΓΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΕ ΠΟΔΟΣΦΑIΡΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ! – ΒΙΝΤΕΟ

21 άτομα σε θάνατο για την σφαγή στο ματς ποδοσφαίρου

 

Αιγυπτιακό δικαστήριο ανακοίνωσε την απόφαση του σχετικά με τα επεισόδια που έγιναν πέρσι σε ποδοσφαιρικό αγώνα, και είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο 74 ατόμων.

Το δικαστήριο στο Κάιρο καταδίκασε σε θάνατο 21 άτομα για την εμπλοκή τους στα επεισόδια που έγιναν πέρσι στην διάρκεια του ματς των ομάδων Ελ Μασρί και Ελ Αχλί, στο στάδιο Πορτ Σαίντ. Για την εκτέλεση των θανατικών ποινών απαιτείται και η υπογραφή του ανώτατου θρησκευτικού ηγέτη της Αιγύπτου, δηλαδή του αρχιμουφτή. Όταν ανακοινώθηκε η απόφαση στην αίθουσας του δικαστηρίου κάποιοι από τους συγγενείς των κατηγορουμένων λιποθύμησαν, ενώ σε κραυγές χαράς ξέσπασαν οι συγγενείς των θυμάτων.

Το δικαστήριο στις 9 Μαρτίου θα ανακοινώσει την απόφαση του για τους υπόλοιπους κατηγορουμένους που εμπλέκονται στα επεισόδια που έγιναν στο ματς εκείνο της 1 Φεβρουαρίου 2012. Στην δίκη αυτή κατηγορούνται 73 άτομα, μεταξύ των οποίων και 23 υπεύθυνοι ασφαλείας.

Η Ελ Αχλί η πιο γνωστή ομάδα της Αιγύπτου ήταν γνωστή και για την στάση της ενάντια στον ανατραπέντα πρόεδρο Χόσνι Μπουμπάρακ.

……………….

Εφ. Χουριέτ 26/1/2013

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone