ΗΜΕΡΑ ΜΕΤΙΝ ΓΚΙΟΚΤΕΠΕ

Ημέρα Μετίν Γκιόκτεπε

Αυτά που έγιναν στις 8/1/1996 όταν ο δημοσιογράφος Μετίν Γκιόκτεπέ συνελήφθη και δολοφονήθηκε, κατά τα επόμενα χρόνια θα καταγραφεί στις πανεπιστημιακές σχολές επικοινωνιών. Σίγουρα και μέσα από εκεί θα βγούνε άλλοι Μετίν Γκιόκτεπε…

Θα βαδίσουν στον ίδιο δρόμο. Θα εργάζονται μόνο για την δημοσιογραφία. Θα αγωνίζονται να φτάσουν στην αλήθεια των γεγονότων.

…………..

Ο Μετίν ήταν από τους δημοσιογράφους που σημάδεψαν την δεκαετία του 90.Υπέστη εκείνα τα βασανιστήρια απλά και μόνο επειδή ήταν ως δημοσιογράφος στην αθλητική αίθουσα Εγιούπ. Η κρατική αστυνομία (που καθήκον της είναι να προστατεύει την ζωή και την περιουσία των πολιτών) έδερνε όλους τους πολίτες που συλλάμβανε. Ο Μετίν αντίθετος σε κάθε αδικία, προειδοποίησε τους αστυνομικούς : ¨Είμαι δημοσιογράφος¨.

Δηλαδή εννοούσε πως ¨Αύριο, μεθαύριο, θα τα γράψω στην εφημερίδα Εβρενσέλ¨. Εκείνη τη μέρα που η τυραννία είχε κορυφωθεί, τα ΜΑΤ της Κωνσταντινούπολης εξέλαβαν αυτήν την προειδοποίηση σαν μια κούφια μαγκιά του τύπου ¨ξέρετε ποιος είμαι εγώ ;¨. Κάνοντας εκκλήσεις μεταξύ τους για να δείρουν τον Μετίν, έλεγαν : ¨Προσέξτε αυτόν τον δημοσιογράφο, ειδική μεταχείριση!…Χα χα χα !…

Εκείνη την νύχτα δολοφόνησαν άγρια με ξυλοδαρμό τον Μετίν….Και το κράτος υπερασπίστηκε αυτήν την αγριότητα ! Επινοήθηκαν ψέματα! Δήθεν έπεσε από τον τοίχο, δήθεν έπεσε από ανύπαρκτη πολυθρόνα ! Διευθυντές και άλλοι υπέγραψαν αυτές τις ψεύτικες αναφορές και έκαναν σχετικές ανακοινώσεις. Όλα ήταν ψέματα. Άλλωστε αποκαλύφθηκαν. Το κράτος όπως πάντα προτίμησε να σταθεί δίπλα στους δολοφόνους. Και ακόμη παραμένει έτσι. Όλα τα ένοπλα στελέχη του εκπαιδεύονται με το πνεύμα του κυνηγού. Και αργότερα μέσα στην ζωή, τους ξαμολάνε πάνω στους πολίτες ! Τους ωφελεί μήπως ; Διότι ούτε οι Μετίν τελειώνουν, ούτε οι Εβρενσέλ σωπαίνουν ! Ο Μετίν κάθε 8 Ιανουαρίου γεννιέται ξανά : Αύριο είναι η μέρα Μετίν Γκιόκτεπέ !

Ναζίπ Αλπμάν

Εφ. Μπιργκιούν 7/1/2013

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone