ΜΕΤΕ : ¨150 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ¨ !

Ο μουφτής Μέτε μετείχε σε συμπόσιο για τα 100 χρόνια από την Βαλκανική Καταστροφή

Ο μουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε στις 5 και 6 Ιανουαρίου 2012 μετείχε σε συμπόσιο που οργάνωσαν οι Τουρκικές Εστίες Κωνσταντινούπολης (σημ. μεταφρ : Γκρίζοι λύκοι), στο Πολιτιστικό Κέντρο Φατίχ Αλή Εμιρί, με θέμα ¨Βαλκανική Καταστροφή στην 100η χρονιά¨. Στο συμπόσιο μετείχαν ο μουφτής Κωνσταντινούπολης Ραχμί Γιαράν, ο πρόεδρος των Τουρκικών Εστιών Κωνσταντινούπολης Τζεζμί Μπαϊράμ, και από τα βαλκάνια μαζί με τον μουφτή Μέτε, ο πρόεδρος του ¨Τουρκικού Κόμματος Εθνικιστικής Κίνησης Μακεδονίας¨ Ερντογάν Σαράτς, ο υπουργός Δημόσιας Διοίκησης του Κοσσόβου Μαχίρ Γιαγτζιλάρ και ο υπουργός Διασποράς Ιμπραήμ Μακολί. Στο πολύ επιτυχημένο συνέδριο, πολλοί επιστήμονες έκαναν χρήσιμες παρουσιάσεις.

Ο μουφτής Μέτε στην ομιλία του παρέθεσε τα υπάρχοντα θέματα της Δυτικής Θράκης. Ο κύριος Μέτε ανέφερε πως στην Δυτική Θράκη ζούνε 150 χιλιάδες Τούρκοι και εκφράζοντας τα βάσανα που τραβάνε είπε πως ¨150 χιλιάδες Τούρκοι μουσουλμάνοι, παραμένουν στο έλεος του ελληνικού κράτους. Αν και υπάρχει η συνθήκη της Λοζάννης, είναι μια συνθήκη που δεν εφαρμόζεται από την Ελλάδα¨. Ο μουφτής Μέτε εστιάζοντας στις παραβιάσεις της θρησκευτικής ελευθερίας στην Δυτική Θράκη, τόνισε το θέμα των μουφτειών και των τζαμιών που δεν μπορούν να επισκευαστούν.

Μετά τις ομιλίες προβλήθηκε ντοκιμαντέρ που περιέγραφε την Βαλκανική καταστροφή. Στους ομιλητές δόθηκε ευχαριστήρια πλακέτα

Εφ. Μπιρλίκ 9/1/2013

Σχ : Πάρτον στο γάμο σου να σου πει ¨Και του χρόνου¨ !

Δεν φτάνει που τόσα χρόνια ανεχόμαστε τις προκλήσεις του τζουτζέ-τουρκομουφτή της Άγκυρας, τώρα βγάζει και γλώσσα !  Ας τολμήσει στην Τουρκία ένας ιερωμένος μη μουσουλμάνος να πει γκιαούρηδες τους μουσουλμάνους  στην Τουρκία, και τότε θα δείτε τι θα πάθαινε… Ενώ τώρα εδώ ο Αχμέτ βλέποντας γύρω του τόσους  εθνικά αποχρωματιμένους,αποβλακωμένους, προδότες, και ιδιοτελείς  Έλληνες, γιατί να μην μας ¨τα ρίξει¨ ; Και λίγα μας λέει !