Η ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ

Η σκιά του Χριστόφια….

Μπράβο σου συνοδοιπόρε Χριστόφια…Η σκιά σου και μόνο ήταν αρκετή για να λυθεί σε μια μέρα αυτό το θέμα…Έναν ολόκληρο χρόνο σφραγίσαμε με αυτά. Και ότι και αν δοκίμασαν δεν ωφέλησε. Οι εργαζόμενοι μας στον δήμο δοκίμασαν κάθε δρόμο…Διαδήλωση…Απεργία…Όλα…Άναψαν φωτιές και επιτέθηκαν στη βουλή και στα κομματικά γραφεία. Συγκρούστηκαν με τα ΜΑΤ. Συνελήφθησαν, προφυλακίστηκαν, τους έγιναν μηνύσεις. Δεν μάζεψαν τα σκουπίδια. Έκοψαν τα νερά…Δεν δούλεψαν στις κηδείες. Μα κανένα από όλα αυτά δεν ωφέλησε. Κανένα από αυτά δεν ήταν αρκετό για τους μπάτλερ εδώ, τους γενναίους υπουργούς μας… Αλλά μόλις εμφανίστηκες εσύ Χριστόφια… Μόλις ακούστηκε το όνομα σου, σείστηκε ο τόπος…Μόλις ακούστηκε ότι θα συναντηθούνε μαζί σου, η τεράστια εκείνη πέτρα, κύλισε. Συνήλθαν…Και σε μια μέρα έλυσαν το θέμα που δεν έλυναν επί ένα χρόνο.

Όχι ! Ίσως εκφράστηκα λάθος. Σκοπός τους δεν ήταν να λύσουν το θέμα, αλλά να εμποδίσουν την συνάντηση μαζί σου. Και το πέτυχαν αυτό… Την εμπόδισαν την συνάντηση…Χάρη σε σένα οι εργαζόμενοι μας στον δήμο κέρδισαν μια νίκη…

Διότι εσύ είσαι σαν μια σφαίρα που μπήκε στην θαλάμη του όπλου….Πριν εκπυρσοκροτήσει η σφαίρα αυτή, την εξουδετέρωσαν… Πλήρωσαν τους μισθούς… Ακύρωσαν την συνάντηση μαζί σου… Δεν ξέρω άραγε σε εσένα οι εργαζόμενοι πως σου το είπαν ; Είπαν μήπως ¨Συγγνώμη αλλά δεν θα έρθουμε ;¨ Εγώ σου το είχα πει άλλωστε….Εάν δεν γίνει η δουλειά τους θα έρθουν, εάν γίνει δεν θα έρθουν…

…………….

Όλα αυτά πάλι επωφελή ήταν. Για ποιο λόγο ; Διότι δείχνει σε εμάς το τι πρέπει να γίνει για να σωθούμε από την κατοχή στον βορά… Εάν αυτό το καθεστώς συνεχίζεται επί τόσα χρόνια, το πετυχαίνει αυτό επειδή εμείς δεν φωνάξαμε επαρκώς. Και οι φωνές που εμφανίζονται δεν είναι ενάντια στην κυβέρνηση της Άγκυρας αλλά στους συνεργάτες της εδώ. .. Τα πολιτικά μας κόμματα που συνεχώς ζητάνε εκλογές και πασχίζουν να μπούνε στην βουλή, φαίνονται να μην μπορούν να καταλάβουν πως έχουν γίνει ένα μέρος του συστήματος κατοχής….

…………..

Θα πω το εξής : Οι δημοτικοί εργάτες που είπαν πως θα πάνε στον Χριστόφια, σε μια μέρα έγινε η δουλειά τους. Εάν όλα τα πολιτικά μας κόμματα, οργανώσεις και συνδικάτα, συγκεντρωθούνε, πάνε στις Βρυξέλλες και πούνε στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο ¨Δώστε ένα τέλος στην κατοχή τότε πολλά θα αλλάξουν. Ακόμη και να μην πάνε , μόνο να πούνε ότι θα πάνε , θα είναι αρκετό….Η Τουρκία επωφελούμενη από το ότι οι Τουρκοκύπριοι σε διεθνές επίπεδο δεν την κατηγορούνε σαν κατοχικό καθεστώς, κάνει εδώ ότι θέλει…. Και για όσο εμείς δεν δεχόμαστε αυτόν τον καβγά μαζί της , αυτή άλλο τόσο θα μας πατά…Θα μας τελειώσει… Οι εργάτες μας στον δήμο, μας έδειξαν τον δρόμο του αγώνα και της επιτυχίας…. Ας γίνει αυτό ένα μάθημα για τους υπόλοιπους!….

 T/K εφ. Αφρίκα 8/1/2013