ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΛΟΓΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Οι φάκελοι κατάσχεσης δεν χωράνε στους διαδρόμους

Χώρος να περάσεις δεν υπάρχει στους διαδρόμους του Δικαστηρίου Εκτέλεσης στη Σμύρνη, καθώς συσσωρεύονται χιλιάδες φάκελοι κατάσχεσης για άτομα που αδυνατούν να πληρώσουν τα χρέη τους.

ΣΜΥΡΝΗ – Με τον ερχομό των οικονομικών δυσκολιών, τα 12 διαφορετικά Δικαστήρια Εκτέλεσης στην Σμύρνη που εξετάζουν υποθέσεις παραβίασης δέσμευσης, αθέτηση διατροφής, και παράπονα για υπαλλήλους, είδαν τις 19.500 υποθέσεις που είχαν το 2010, να γίνονται 25.000 το 2011 και 33.766 το 2012

 Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ ΞΕΧΕΙΛΙΣΕ ΠΙΑ

Σε κάθε μια από τις 28 διευθύνσεις εκτέλεσης εντός του 2012 ήρθαν από 32 έως 34 χιλιάδες υποθέσεις κατασχέσεων. Στα δικαστήρια Σμύρνης ο σχετικός αριθμός των υποθέσεων το 2012 ήταν 932.000. Αν σε αυτό τα νούμερο προστεθούν και οι υποθέσεις του προηγούμενου έτους, το νούμερο ξεπερνά το 1,3 εκατομμύρια. Τα περισσότερα εξ αυτών αφορούν αυτοκίνητα που κατάσχουν οι τράπεζες, καταναλωτικά δάνεια και χρέη από λογαριασμούς κινητού. Τις υποθέσεις των κινητών τηλεφώνων ακολουθούν, χρέη από πιστωτικές κάρτες, και εγγυήσεις που δεν πληρώθηκαν.

ΣΤΟΙΒΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΔΡΟΜΟΥΣ

Και καθώς οι φάκελοι δεν χωράνε πια στα ατσαλένια ντουλάπια της διεύθυνσης εκτέλεσης, πλέον τοποθετούνται στοιβαγμένοι στους διαδρόμους. Πλέον στους διαδρόμους της 28ης Διεύθυνσης Εκτέλεσης που πνίγεται από τους φακέλους εκτέλεσης, δεν υπάρχει μέρος να περάσεις στον διάδρομο.

……………….

Από καιρό διαμαρτύρονται για αυτή την κατάσταση και οι δικηγόροι. Η πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Σμύρνης Σεμά Πεκντάς, αναφέρει πως οι δικηγόροι λόγω των υποθέσεων σχετικά με τα χρέη στις τράπεζες, τα κινητά τηλέφωνα και τις πιστωτικές κάρτες, έφτασαν σε σημείο να μην μπορούν να ασχοληθούν με άλλες υποθέσεις. Η Πεκντάς αναφέρει πως στην βάση θεμάτων όπως η σύγχυση ταυτότητας του τουρκικού λαού, η κοινωνική έκρηξη και τα ψυχολογικά θέματα, κείτεται η οικονομική κρίση, και μιλώντας για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο πολίτης λέει πως ¨Παλιά όταν φτάναμε σε κατάσχεση, ο γείτονας του έμπορου, σύζυγος, φίλος ή και συγγενείς ερχόταν και κάλυπταν το χρέος. Καθώς όμως είτε επειδή δεν υπάρχουν λεφτά είτε ακόμη κι αν υπάρχουν δεν τα δίνουν, οι έμποροι δεν μπορούν να πληρώσουν τα χρέη τους. Οι επιμελητές γέμισαν τις αποθήκες με κατασχεμένα αυτοκίνητα και άλλα αγαθά…..¨

……………..

Εφ. Ραντικάλ 13/1/2013