ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ ΤΗΣ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗΣ

Η Τουρκία συγκεντρώνει πληροφορίες από τους δημοσιογράφους

 

Την ώρα που η κυβέρνηση του ΑΚΡ κατευθύνει έντονες επιθέσεις σε βάρος της ελευθερίας του τύπου στη Τουρκία και γεμίζει τις φυλακές με τους δημοσιογράφους που αποκαλύπτουν τις αλήθειες χαρακτηρίζοντας τους ως τρομοκράτες και υποβάλλοντας μηνύσεις σε βάρος τους, ζητά από τους δημοσιογράφους που υπηρετούνε στο εξωτερικό να λειτουργήσουν σαν καταδότες.

Εντός του Δεκεμβρίου η πρεσβεία της Τουρκίας στην Σουηδία έστειλε ένα μέιλ σε δημοσιογράφους και ανταποκριτές εκεί ΜΜΕ μεταξύ των οποίων στο πρακτορείο Αναντολού, στο πρακτορείο Τζιχάν, στο πρακτορείο Ιχλάς, στο πρακτορείο Ντογάν, στις εφημερίδες Χουριέτ, Τζουμχουριέτ, Σαμπάχ, Ζαμάν, Αϊντινλίκ και στα κανάλια NTV και Ulusal με το οποίο ζητούσε να ενημερωθεί αν το βιβλίο ¨Η ανατομία ενός πολέμου¨ του προέδρου του Εκτελεστικού Συμβουλίου του KCK Μουράτ Καραγιλάν έχει διανεμηθεί ή έχει μεταφραστεί στην Σουηδία.

Το μέιλ που φέρει την υπογραφή του ακόλουθου τύπου της τουρκικής πρεσβείας στην Στοκχόλμη Αρίφ Γκιουλέν και αρχίζει με την φράση ¨Αξιότιμα μέλη του τύπου¨, και συνεχίζει λέγοντας : ¨Ξέρετε πως ο εκ των ηγετών της τρομοκρατικής οργάνωσης του ΠΚΚ Μουράτ Καραγιλάν στην Γερμανία εξέδωσε βιβλίο με τίτλο ¨Η ανατομία ενός πολέμου : Στρατιωτική γραμμή στο Κουρδιστάν¨. Ενημερωθήκαμε πως αυτό το βιβλίο μεταφράστηκε σε διάφορες γλώσσες και είναι έτοιμο να διανεμηθεί σε διάφορες χώρες. Παρακολουθούμε το θέμα σχετικά με το αν θα διανεμηθεί ή αν θα μεταφραστεί ή όχι στα σουηδικά. Θα είμαστε ικανοποιημένοι αν έχετε κάποια πληροφορία και την μοιραστείτε μαζί μας¨.

Το συγκεκριμένο βιβλίο για το οποίο ζητά πληροφορίες η T.C. μεταφράστηκε πέρσι στα ελληνικά και παρουσιάστηκε στις 28/11 στο Πολεμικό Μουσείο. Η Τουρκία κατέβαλε έντονες προσπάθειες για να παρεμποδίσει την παρουσίαση του βιβλίου. Γίνονται υποθέσεις πως η τουρκική πρεσβεία εντείνει τις προσπάθειες για σχετικές πληροφορίες για να αναλάβει δράση κατά της μετάφρασης του βιβλίου στα σουηδικά και της διανομής του.

Κουρδικό Πρακτορείο Φιράτ  6/1/2012

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone