ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΞΕΝΟΥ

Προπηλακίστηκε ο γενικός πρόξενος της Τουρκίας στην Καβάλα

Ο δήμαρχος της Καβάλας, Κωστής Σιμιτσής, καταδίκασε τα γεγονότα με ανακοίνωση που εξέδωσε και προειδοποίησε πως «οι τραμπουκισμοί και οι ύβρεις δεν βοηθούν να επιλυθούν πολιτικά και άλλα ζητήματα».

Η ανακοίνωση του δημάρχου Κωστή Σιμιτσή:

Είναι πραγματικά λυπηρό και δυσάρεστο που μια μικρή ομάδα ανεγκέφαλων προσέβαλαν σήμερα με τις πράξεις τους την αξία της φιλοξενίας που αποτελεί μια χιλιόχρονη ελληνική αρετή.

Όταν μάλιστα πρόκειται για τιμώμενα πρόσωπα ξένων χωρών που επισκέπτονται την Καβάλα, ενέργειες όπως οι σημερινές προσβάλλουν την ίδια την πόλη και τους κατοίκους της. Οι τραμπουκισμοί και οι ύβρεις σε καμία περίπτωση δεν βοηθούν να επιλυθούν πολιτικά και άλλα ζητήματα.

Ο σύγχρονος πατριωτισμός περνάει μέσα από την ανάπτυξη, η οποία στον τόπο μας συνδέεται άρρηκτα με τον τουρισμό και την επίσκεψη Βούλγαρων και Τούρκων, δύο λαών με τους οποίους σίγουρα έχουμε ιστορικές διαφορές, αλλά οι αναπτυξιακές δράσεις, όπως ο τουρισμός, μπορεί να μας βοηθήσουν να πετύχουμε την αλληλοκατανόηση μέσα από το αμοιβαίο συμφέρον.

Οι ανεγκέφαλοι που έβρισαν σήμερα τον Τούρκο διπλωμάτη και η εικόνα αυτή προβλήθηκε σε όλα τα τουρκικά ΜΜΕ τι συμφέροντα εξυπηρετούν;

Καλώ την τοπική κοινωνία (εμπορικό σύλλογο, σύλλογο ξενοδόχων, επιμελητήρια) και τις πολιτικές παρατάξεις σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο να τοποθετηθούν, ώστε να μην επαναληφθούν παρόμοια γεγονότα, που σίγουρα θα είναι χειρότερα στο μέλλον.

Νωρίτερα και κατά την εκδήλωση στο δημαρχείο, ο δήμαρχος Καβάλας και πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Π.Ε.Δ. Α.Μ. – Θ.), Κωστής Σιμιτσής, κατά την επίσκεψη στο δημαρχείο του νέου γενικού προξένου της Τουρκίας στην Κομοτηνή, Osman Sener, τόνισε την ανάγκη να συνεχιστεί η καλή συνεργασία μεταξύ των λαών της Ελλάδας και της Τουρκίας.

Ο δήμαρχος καλωσόρισε τον Τούρκο διπλωμάτη και του ευχήθηκε να εργαστεί προς όφελος των δύο λαών, ώστε να συμβάλει και από τη δική του πλευρά στην επίλυση των διαφορών που υπάρχουν.

Ο νέος γενικός πρόξενος ευχαρίστησε τον δήμαρχο και υπογράμμισε ότι οι σχέσεις καλής γειτονίας μεταξύ των δύο λαών θα υπάρχουν πάντα. Τόνισε, μάλιστα, ότι, παρά τις όποιες διαφορές υπάρχουν, «σε περιόδους δύσκολες πάντα ο ένας γείτονας προστρέχει στον άλλον, για να ζητήσει βοήθεια και υποστήριξη».

Υπογράμμισε ότι ο τουρκικός λαός δεν ξεχνά ποτέ τη βοήθεια που έδωσαν οι Έλληνες το 1999, όταν η Τουρκία επλήγη από τους σεισμούς, ενώ αναφέρθηκε και στη βοήθεια που προσέφερε η Τουρκία προς την Ελλάδα μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου

Εφ. Τρακιανίν Σεσί 10/1/2013

Σχ :  ¨Ο σύγχρονος πατριωτισμός περνάει μέσα από την ανάπτυξη¨  λέει ο κύριος δήμαρχος. Ζέχνει πασοκίλα βρε παιδί μου η φράση…

Είναι δηλαδή πατριωτισμός να συναλλάσσεσαι με τον εισβολέα και κάτοχο του 40% της Κύπρου ; Είναι πατριωτισμός να συναλλάσσεσαι με αυτόν που υποσκάπτει με δεκάδες τρόπους την κρατική ελληνική υπόσταση στην Θράκη ; Κύριε δήμαρχε δεν έχετε ακούσει για αυτές τις πράξεις του Σενέρ, ή απλά δεν σας ενδιαφέρουν ; Αλήθεια κύριε δήμαρχε αφού νοιάζεστε τόσο για την ανάπτυξη ποια η άποψη σας για το κοίτασμα της περιοχής Μπάμπουρα ; Ποια είναι η δύναμη που αποτρέπει την από μέρους μας εκμετάλλευση, και άρα και την ανάπτυξη στην περιοχή της Καβάλας ; Δεν ξέρετε ; Το θέσατε αυτό το θέμα στον συνομιλητή σας ; Δήμαρχε , αφού οι Τούρκοι είναι τόσο φίλοι μας, γιατί έχουν τρία  Σώματα Στρατού στην Ανατολική Θράκη ; Λες να φοβούνται μήπως τους επιτεθούμε, ή έχουν κατά νου τίποτε…άλλο ;

Ναι να υπάρξει ανάπτυξη αλλά εδώ πρέπει να υπάρχει ένας όρος άγνωστος σε αρκετούς δυστυχώς τοπικούς άρχοντες :

ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ !

Αλλιώς να λείπει το βύσσινο.