ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΥΠΟΠΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ ΠΚΚ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ

2 χρόνια μέλος του ΠΚΚ ο βασικός ύποπτος

Σύμφωνα με την γαλλική εισαγγελία, ο βασικός ύποπτος για την δολοφονία στο Παρίσι είναι ο Ομέρ Γκιουνέι. Ο Γκιουνέι είναι δύο χρόνια στο ΠΚΚ και το τελευταίο άτομο που συνάντησε η Σακινέ Τζανσίζ

Στα πλαίσια της έρευνας που διεξάγεται σχετικά με την δολοφονία των Σακινέ Τζανσίζ ,Φιντάν Ντογάν και Λεϊλά Σαϊλεμέζ στο Κέντρο Κουρδικής Πληροφόρησης στο Παρίσι, συνελήφθη ο 31 ετών Ομέρ Γκιουνέι. Η γαλλική εισαγγελία ανακοίνωσε πως εντοπίστηκε από κάμερες ασφαλείας. Αναφέρεται πως είναι γεννημένος στην Σεβάστεια και επί 2 χρόνια μέλος του ΠΚΚ. Χτες ο εισαγγελέας Φρανσουά Μολίν οργάνωσε συνέντευξη τύπου σχετικά με τις δολοφονίες της 9/1, μαζί με τους αστυνομικούς διευθυντές Κριστιάν Λοτιόν και Κριστιάν Φλαγιές. Ο εισαγγελέας Μολίν ανακοίνωσε πως η Φιντάν Ντογάν έφερε 4 ίχνη από σφαίρες, η Σακινέ Τζανσίζ 3 και η Λεϊλά Σαίλεμέζ 3. Ο εισαγγελέας ανέφερε πως βρέθηκε ένα όπλο διαμετρήματος 7,65 mm. Ο Μολίν ανέφερε πως εξέτασαν μία-μια τις κάμερες της τροχαίας καθώς και τις κάμερες ασφαλείας των μαγαζιών, και σχετικά με την μέρα του περιστατικού περιέγραψε ως εξής :

¨Ο κατηγορούμενος ονόματι Ομέρ Γκιουνέι, ήρθε μαζί με την Σακινέ Τζανσίζ στην οδό Λαφαγιέτ 147 στις 11.29 και αποχώρησε στις 11.49. Ο Γκιουνέι μπήκε ξανά στο κτίριο στις 12.11 και αποχώρησε στις 12.56.¨

Ο εισαγγελέας ανακοίνωσε πως με βάση την νεκροψία ο θάνατος των γυναικών επήλθε μεταξύ 12.43 και 13.21, χρόνος που όπως είπε ταιριάζει με την δεύτερη φορά που ήρθε ο Γκιουνέι στο κτίριο. Ο Μόλινς είπε πως μια μέρα πριν από την δολοφονία ο Γκιουνέι είχε κάνει ανάληψη 1000 ευρώ εξ ονόματος της Σακινέ Τζανσίζ, και κατά την έρευνα που του έγινε, βρέθηκαν πάνω του 930 ευρώ. Ο Μόλινς είπε πως ο Γκιονέι δεν παραδέχθηκε την δολοφονία και πως τράβηξε τις υποψίες με τις αντιθέσεις στις οποίες έπεσε κατά την κατάθεση του.

Ο Μόλινς ανέφερε πως σε τσάντα του Γκιουνέι βρέθηκαν ίχνη από μπαρούτι και ότι για όλους αυτούς τους λόγους είναι ο βασικό ύποπτος για την υπόθεση.

………………

Εφ. Ραντικάλ 22/1/2013