ΚΑΡΑΓΙΛΑΝ ΠΡΟΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ : ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ

Καραγιλάν προς Ερντογάν : Εσείς να τραβηχτείτε και να φύγετε από την χώρα μας

Ο Μουράτ Καραγιλάν, πρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του KCK απαντώντας στον Ερντογάν που δήλωσε πως ¨Όποιος ΠΚΚλής αφήνει τα όπλα μπορεί να πάει σε άλλη χώρα¨, είπε : ¨ Ο Ερντογάν ουσιαστικά λέει πως είτε θα εκτουρκιστείτε και θα δεχτείτε να γίνετε ένα έθνος ή να φύγετε, να πάτε αλλού. Και εγώ του λέω «Εσείς τι δουλειά έχετε στην πατρίδα μας. Εδώ είναι Κουρδιστάν. Εδώ είναι η πατρίδα μας. Εσείς . να σηκωθείτε και να φύγετε από την πατρίδα μας».

Ο Μουράτ Καραγιλάν, πρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του KCK, στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του που εξέπεμψε το τηλεοπτικό κανάλι Sterk Tv, σχολίασε τις εξελίξεις του 2012 και ευχήθηκε στον κουρδικό λαό για την νέα χρονιά.

Ο Μουράτ Καραγιλάν ευχήθηκε το 2013 να είναι χρονιά ελευθερίας, δημοκρατίας και αδελφοσύνης των λαών, και δήλωσε πως κατά το 2012 ο κουρδικός λαός αντιστάθηκε στις μαζικές επιθέσεις που έγιναν σε κάθε επίπεδο.

………….

Ο Καραγιλάν σχολιάζοντας τις εξελίξεις στο βόρειο Κουρδιστάν και στην Τουρκία κάλεσε την κυβέρνηση του ΑΚΠ να εγκαταλείψει την ενιαία πολιτική και είπε πως ¨ Η συνέχιση της ενιαίας πολιτικής σημαίνει εκτουρκισμό με το ζόρι. 90 χρόνια τώρα δεν το καταφέρατε αυτό και θα μπορέσετε να το πετύχετε και από τώρα και πέρα. Το κράτος του ΑΚΠ είναι υποχρεωμένο να αποδεχτεί αυτήν την πραγματικότητα.

Ο Καραγιλάν απαντώντας στον Ερντογάν που δήλωσε πως ¨Όποιος ΠΚΚλής αφήνει τα όπλα μπορεί να πάει σε άλλη χώρα¨, απάντησε σκληρά, λέγοντας πως ο Ερντογάν επιτίθεται στον κουρδικό λαό και στις αξίες του και είπε :

¨Εγώ δεν θα λερώσω το στόμα μου σαν εκείνον, αλλά όλα αυτά που είπε του τα επιστρέφω. Ο Ερντογάν πρέπει να μάθει πως εμείς είμαστε οι κάτοικοι του Κουρδιστάν, αγαπάμε πολύ αυτή τη χώρα, και πληρώσαμε υψηλό τίμημα για αυτήν. Ο Ερντογάν λέει πως είτε θα εκτουρκιστείτε και θα δεχτείτε να γίνετε ένα έθνος ή να φύγετε, να πάτε αλλού. Και εγώ του λέω «Εσείς τι δουλειά έχετε στην πατρίδα μας. Εδώ είναι Κουρδιστάν. Εδώ είναι η πατρίδα μας. Εσείς να σηκωθείτε και να φύγετε από την πατρίδα μας. Για όσο διάστημα διαρκεί αυτή η ένοπλη καταπίεση και η πολιτική γενοκτονία, θα υπάρχει και το αντάρτικο της ελευθερίας και η αντίσταση του Κουρδικού λαού. Αυτό να το ξέρουν όλοι.¨

 …………….

 Κουρδικό Πρακτορείο Φιράτ 1/1/2013

Σχ : Και επειδή ξέρουμε πως μας διαβάζουν και ¨κόκκινοι¨ παραθέτουμε και σε βίντεο τις σχετικές δηλώσεις στα τούρκικα