ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 29Η ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ¨ΤΕΞ¨

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η 29η Ιανουαρίου αποτελεί ένα ορόσημο στον δημοκρατικό αγώνα των Τούρκων της Δυτικής Θράκης. Η 29η Ιανουαρίου 1988 ¨Μέρα Κοινοτικής Αλληλεγγύης και Αντίστασης¨ έγινε σύμβολο του δημοκρατικού και νομικού αγώνα των Τούρκων της Δυτικής Θράκης ενάντια στις διακρίσεις, στην καταπίεση, στην αφομοίωση και στις προσπάθειες εξαναγκασμού σε μετανάστευση.

Δυστυχώς παρά το ότι πέρασαν 25 χρόνια από εκείνη την ένδοξη ημερομηνία, όχι μόνο δεν έγινε ούτε ένα βήμα για την παραβίαση των δικαιωμάτων της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης, αλλά καθημερινά λαμβάνονται νέα μέτρα εναντίον της. Το καλύτερο παράδειγμα για αυτό είναι ο νόμος για τους 240 ιμάμηδες και οι αλλαγές που έγιναν σε αυτό τον νόμο. Το γεγονός πως σε έναν νόμο που αφορά απόλυτα την μειονότητα, έγιναν αλλαγές χωρίς διαβούλευση με κανέναν αρμόδιο της μειονότητας και ούτε καν με του βουλευτές μας που την εκπροσωπούν, τραυμάτισε βαθιά όλα τα μέλη της Τουρκική Μειονότητας Δυτικής Θράκης και για μια ακόμη φορά κλόνισε τη εμπιστοσύνη τους προς το ελληνικό κράτος.

Αξιότιμοι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης

Τα γεγονότα που έλαβαν χώρα την τελευταία περίοδο, μας έδειξαν ξεκάθαρα πως και εμείς έχουμε αδυναμίες στο θέμα της υπεράσπισης των δικαιωμάτων μας. Ακόμη και αυτή την περίοδο που περισσότερο από ποτέ έχουμε ανάγκη από ενότητα και ομοψυχία, ασχολούμαστε ο ένας με τον άλλο, στήνουμε λογομαχίες ακόμη και για το ποιος ή ποιοι ήταν οι ηγέτες της αντίστασης της 29ης Ιανουαρίου, και τοιουτοτρόπως αδυνατούμε να δώσουμε τον δέοντα αγώνα ενάντια σε απαράδεκτα μέτρα. Διότι αντί να εξαντλούμε την ενέργεια μας ενάντια στους μηχανισμούς που με μια νοοτροπία επιβολής έρχεται πάνω μας και μας λέει πως ¨Έτσι θέλω εγώ και έτσι θα γίνει¨, εμείς αναλωνόμαστε ο ένας έναντι στον άλλο χάριν προσωπικών συμφερόντων. Πρέπει να γίνει γνωστό πως η 29η Ιανουαρίου δεν ανήκει σε άτομα, αλλά αποτελεί περιουσία του συνόλου της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης.

Αξιότιμοι ομογενείς, στο σημείο που έχουμε φτάσει σήμερα, αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να κινηθούμε με τον ανάλογο σεβασμό προς τον περήφανο αγώνα του παρελθόντος. Τα λόγια και οι δράσεις μας προστατεύουν κατά τον καλύτερο τρόπο, τα συμφέροντα της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης. Οι υποκριτές των οποίων οι πράξεις δεν συμπίπτουν με τα λόγια τους, θα πρέπει να ξέρουν πως πέφτουν οι μάσκες τους.

Τα μέλη της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης παρά τα βάσανα που βίωσαν, είναι ικανά όπως έκαναν στο παρελθόν έτσι και από τώρα και μετά, να στηρίξουν την γλώσσα τους, την θρησκεία τους και την εθνική τους ταυτότητα. Εμείς σε αυτό το θέμα έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στους ομογενείς μας. Η κυβέρνηση που περιφρονεί την ευαισθησία των ομογενών μας σε αυτό το θέμα, αργά ή γρήγορα θα καταλάβει πόσο λάθος κάνει. Εν μέσω αυτών των συναισθημάτων και σκέψεων, τιμάμε αυτούς που μας χάρισαν μια τόσο περήφανη μέρα κι έφυγαν για την αιωνιότητα, ευχόμαστε υγεία στους εναπομείναντες στη ζωή και συγχαίρουμε όλους τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης για την μέρα περηφάνιας.

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΞΑΝΘΗΣ