¨ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ Η ΙΔΡΥΣΗ ΙΣΛΑΜΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ¨

¨Στόχος μας είναι η ίδρυση ισλαμικού κράτους στην Συρία¨

Τουρκικής καταγωγής άτομο που πολεμά μεταξύ των οπαδών της τζιχάντ ενάντια στο καθεστώς του Άσαντ, δήλωσε πως στόχος τους είναι η ίδρυση ενός Ισλαμικού Κράτους στην Συρία.

Οπαδός της τζιχάντ τουρκικής καταγωγής και ονόματι Χαττάμπ, απαντώντας σε ερωτήσεις του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς, είπε πως εργάζονται ώστε μετά την ανατροπή της κυβέρνησης στην Συρία, να ιδρύσουν εκεί ένα Ισλαμικό Κράτος.

¨ΕΙΤΕ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΕΙΤΕ ΟΧΙ, ΟΙ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ¨

Ο Χαττάμπ που πολεμά στην περιοχή Κερέμ Ελ Τζεμπέλ στο Χαλέπι δήλωσε πως ¨Είτε το θέλουν, είτε όχι οι Σύριοι της αντιπολίτευσης, στόχος μας είναι η ίδρυση ενός Ισλαμικού Κράτους. Πέραν τούτου δεν θα δεχτούμε ποτέ άλλη διακυβέρνηση. Είμαστε πλήρως ενάντιοι στην δημοκρατία και στο λαϊκό καθεστώς διακυβέρνησης¨.

Ο Χαττάμπ αναφέρει πως παλιότερα εργαζόταν ως οδηγός στην Τουρκία, και ότι πριν από τους 6 μήνες που πολεμά στην Συρία, παλιότερα έλαβε μέρος και επί δύο χρόνια στον ένοπλο αγώνα κατά των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν. Ο ανταποκριτής του Ρόιτερς περιέγραψε πως δεν του επετράπη να φωτογραφήσει, πως ο τουρκικής καταγωγής Χαττάμπ δεν ήξερε αραβικά και ότι ήταν μέλος μια οργάνωσης που την λένε Τζουντουλλάχ.

 Εφ. Μπιργκιούν 13/1/2013