ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ-ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΣ — ΒΙΝΤΕΟ

Σκοντάφτοντας πέτυχε ¨διάνα¨

Αστυνομικός που σκότωσε νέο πυροβολώντας τον στην καρδιά, ενώ τον κυνηγούσε, στην κατάθεση του είπε την γνωστή δικαιολογία : Σκόνταψα, έπεσα και εκπυρσοκρότησε το όπλο μου¨

Ο αστυνομικός Μεχμέτ Φατίχ Κορκμάζ που πυροβόλησε από πίσω και σκότωσε τον νέο Οζγκιούρ Αρντά , υπερασπίστηκε εαυτόν λέγοντας πως Σκόνταψα, έπεσα κάτω, και εκπυρσοκρότησε το όπλο μου¨. Την ίδια δικαιολογία είχαν αναφέρει και οι αστυνομικοί που σκότωσαν στην Σμύρνη τον Μπαράν Τορσούν, στο Αϊδίνιο τον Μαχίρ Ζορμπέι Ντεμίρκαγιά και τον Τσαγντάς Γκεμίκ στην Αττάλεια. Και ενώ ο αστυνομικός είπε πως ¨Ο Αρντά είχε όπλο¨ από τις εικόνες του κυνηγητού, ο νέος δεν φαίνεται να έχει όπλο στο χέρι του.

Καταγγελία για ναρκωτικά

Στις 22 Δεκεμβρίου αστυνομικοί στο Ντιγιαρμπακίρ κινητοποιήθηκαν όταν δέχτηκαν καταγγελία πως γίνεται εμπόριο ναρκωτικών, και μετέβησαν στην περιοχή Σουρίτσι. Οι αστυνομικοί πλησίασαν μια ομάδα 6-7 ατόμων και έκαναν έλεγχο ταυτοτήτων. Στο μεταξύ ο 30χρονος Οζγκιούρ Αρντά άρχισε να τρέχει. Άρχισαν να τον κυνηγούν ο αστυνομικός Μεχμέτ Φατίχ Κορκμάζ, ο αστυνομικός Γιουσούφ Καγιά και κάποιοι άλλοι. Όταν έφτασαν στην οδό Χαμπελί, σφαίρα που βγήκε από το όπλο του Κορκμάζ πέτυχε την καρδιά του Αρντά. Κατά την διάρκεια της έρευνας, αστυνομικός που ανέβηκε 3,5 μέτρα ψηλά από το σημείο όπου έπεσε ο Αρντά, βρήκε σε στέγη ένα όπλο κρότου χωρίς σφαίρες μέσα. Στην δικογραφία καταγράφηκε πως μπορεί να το πέταξε εκεί ο Αρντά.

………………

Ο Κορκμάζ στην κατάθεση του είπε ¨…εκείνη την ώρα ακούστηκε ένας πυροβολισμός. Δεν μπορούσα να καταλάβω αν προερχόταν από το δικό μου το όπλο ή από αλλουνού. Μπορεί να εκπυρσοκρότησε το δικό μου αλλά σίγουρα δεν τον σημάδεψα¨.

………….

Σε βίντεο που καταγράφηκε, φαίνεται πως το θύμα ούτε κρατά όπλο, ούτε φέρει όπλο στην μέση του, απλά φαίνεται πως γυρνά και κοιτά πίσω του. Την ώρα που ο Αρντά κοιτάει πίσω, πιέζεται και η σκανδάλη.

Εφ. Ραντικάλ 5/1/2013 

Σχ : Είναι ολοφάνερο και από το σχετικό βίντεο που βρήκαμε πως το θύμα ήταν πάνοπλο (….).

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone