ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΠΕΡΙ ΙΕΡΟΔΙΔΑΣΚΑΛΩΝ

Το κράτος πλέον στα τζαμιά…

 Ένας μεγαλύτερος μου δημοσιογράφος είχε περιγράψει : Παλιότερα στην Αθήνα είχαν ξεσπάσει διαδηλώσεις/διαμαρτυρίες και αυτός εκείνη την περίοδο ως ανταποκριτής τότε του TRT (και τώρα από τους πιο γνωστούς αρθρογράφους της Τουρκίας) σε τηλεφωνική σύνδεση περιέγραφε το πώς καθώς απεργούσαν οι σκουπιδιάρηδες δεν περισυλλέγονταν τα σκουπίδια, καθώς και για την άσχημη μυρωδιά στο περιβάλλον…

Την ώρα που στη χώρα κυριαρχούσαν ¨ορμητικές πλημμύρες¨ επικαιρότητας όπως η ψηφοφορία στην βουλή για την έναρξη έρευνας σε βάρος πρώην πρωθυπουργού και υπουργών σχετικά με την λίστα ¨Λαγκάρντ¨ και οι δολοφονίες μεταναστών, εμείς οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης με αφορμή τον ¨νόμο για τους 240 ιμάμηδες¨ συζητάμε για την είσοδο του κράτους στα τζαμιά μας. 

Το ελληνικό κράτος από την πολλή του αγάπη για εμάς και λόγω της μεγάλης σημασίας που δίνει στην θρησκευτική μας ελευθερία, το 2007 έβγαλε έναν νόμο με συνεργασία τη τότε υπουργού ΥΠΕΞ Ντόρας Μπακογιάννη και του τότε ¨μειονοτικού¨ βουλευτή.

Ο νόμος αυτός που έγινε γνωστός ως ¨νόμος των 240 ιμάμηδων¨ προέβλεπε πως επιτροπή αποτελούμενη από πέντε χριστιανούς θα διόριζε με σύμβαση 9 μηνών 240 ¨θρησκευτικούς λειτουργούς¨ (80 στην Ξάνθη, 120 στην Κομοτηνή και 40 στην Αλεξανδρούπολη) στα τζαμιά ως ιμάμηδες.

Ο νόμος αυτός δεν έγινε δεκτός από την μειονότητα και ποτέ δεν μπόρεσε να εφαρμοστεί.

Διότι η πρόθεση ήταν σαφής : Το κράτος θα αναλάμβανε τον έλεγχο, θα διόριζε ιμάμηδες-μαριονέτες στα τζαμιά, θα τους έβαζε να κάνουν την ¨προπαγάνδα του¨, και όποιον δεν την έκανε θα τον κλωτσούσε…

Οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης δεν το επέτρεψαν αυτό !

Έλα όμως που το κράτος ¨γινάτι στο γινάτι¨, τις προηγούμενες μέρες επανέφερε αυτόν τον νόμο και με μια τροπολογία αποφάσισε να τον ενεργοποιήσει και τον έφερε στην βουλή. Και παρά την εναντίωση των μειονοτικών, και παρά την αρνητική ψήφο των μειονοτικών βουλευτών Αϊχάν Καραγιουσούφ, Χουσείν Ζεϊμπέκ και Αχμέτ Χατζηοσμάν ( ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, ΚΚΕ ψήφισαν αρνητικά), ο νόμος πέρασε από την βουλή.

Με αυτό τον τρόπο το ελληνικό κράτος μπήκε στα τζαμιά των Τούρκων της Δυτικής Θράκης…

Θα μπορέσει άραγε να μείνει εκεί ; Δεν το πιστεύω.

Ο άνθρωπος της μειονότητας προστατεύοντας την αυτονομία των τζαμιών θα κλωτσήσει τους ¨ιμάμηδες¨ που θα διορίσει το κράτος, και δεν θα βάλει το κράτος ενδιάμεσο στην προσευχή προς τον Αλλάχ !

Επίσης κατά την συζήτηση της τροπολογίας στην βουλή, βουλευτής της ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής επιτέθηκε φραστικά στους μειονοτικούς βουλευτές και επιδεικνύοντας μια φωτογραφία του βουλευτή ΠΑΣΟΚ Ροδόπης Αχμέτ Χατζηοσμάν τραβηγμένη μπροστά σε σημαία της ¨Αυτόνομης Δυτικής Θράκης¨ – που διακηρύχτηκε το 1913 και μετά από 57 μέρες διαλύθηκε- τον κατηγόρησε για πράκτορα.

Ως μειονότητα, κατά το διάστημα που έρχεται είναι αναπόφευκτο να ¨σπρωχτούμε¨ με τους ναζιστές. Πρέπει να ετοιμαζόμαστε.

Μουσταφά Τσολάκ

batiktrakya.gr  21/1/2013

Σχ : Να πω την αλήθεια περίμενα κάτι πιο διεισδυτικό από τον συγκεκριμένο αρθρογράφο. Διότι ακόμα και αν δεχτεί κανείς πως ο  νόμος είναι κρατική παρέμβαση,δεν οφείλει πρώτα  να αναρωτηθεί το εξής : Αυτή τη στιγμή που μιλάμε το τουρκικό κράτος δεν βρίσκεται ΗΔΗ μέσα στα τζαμιά, με τους ιμάμηδες που πληρώνει και με τις σημαίες (!) που βάζει μέσα στα τζαμιά ;  Εκείνο δεν μπαίνει ανάμεσα στην προσευχή προς τον Αλλάχ ; Δηλαδή η παρέμβαση του τουρκικού κράτους είναι καλή και του ελληνικού κακή ; 

Διότι όπως το βλέπω η αντίδραση των ¨κόκκινων¨ οφείλεται στο ότι συνήθισαν -δεκαετίες τώρα- να ¨παίζουν μονότερμα¨, και τώρα που η άλλη πλευρά αποφάσισε να ¨περάσει τη σέντρα¨, ενίστανται !  Στους τελευταίους βέβαια δεν εντάσω τον συγκεκριμένο αρθρογράφο.