ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ¨ΕΝΩΣΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ¨

Καταγγελία από την Τουρκική Νεολαία Κομοτηνής

Το Δ.Σ. Ένωσης Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής (GTGB) αξιολόγησε την εκ μέρους της ελληνικής βουλής ψήφιση της τροπολογίας στις 16/1/2013, που προβλέπει κάποιες αλλαγές στον γνωστό ως ¨νόμο των 240 ιμάμηδων¨ 3536/2007, κάτι που έγινε χωρίς να ληφθεί η άποψη της Τουρκικής μειονότητας Δυτικής Θράκης και παρά την αντίδραση των μειονοτικών βουλευτών και όλων των μειονοτικών φορέων.

Το Δ.Σ. της GTGB κρίνει αυτόν τον νόμο καθώς και τις αλλαγές που έγιναν σε αυτόν ως μια άσχημη επίθεση στις ελευθερίες θρησκείας, συνείδησης και λατρείας, και καταδικάζει αυτήν την νοοτροπία επιβολής.

Η πρώτη μορφή αυτού του νόμου παρά τις αντιδράσεις βγήκε το 2007, και σήμερα παρά τις ίδιες αντιδράσεις το λάθος αυτό επαναλαμβάνεται.

Ως Τουρκικής Μειονότητα Δυτικής Θράκης παρά τις χρόνιες πιέσεις και τις πολιτικές διακρίσεων, πάντα προσπαθήσαμε να φερθούμε ψύχραιμα, με μετριοπάθεια και θετικά. Ωστόσο πιστεύουμε πως τα θέματα της τελευταίας περιόδου και ο επονομαζόμενος ως ¨νόμος των 240 ιμάμηδων¨ θα έχει αρνητικές επιπτώσεις πάνω στην μειονότητα, και καλούμε τους κρατικούς αξιωματούχους να φερθούν με ευαισθησία στο θέμα των μειονοτικών δικαιωμάτων.

Περιοδικό Ρόντοπ Ρουζγκαρί 18/1/2013