ΦΙΛΟΔΟΞΕΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ

Συνομιλούμε για εγκατάλειψη όπλων

Ο σύμβουλος του πρωθυπουργού ο Ακντογάν, μιλώντας σχετικά με το περιεχόμενο των συνομιλιών που ανέφερε ο Ερντογάν πως γίνονται στο Ίμραλι είπε πως ¨διαπραγματευόμαστε για να αφήσουν τα όπλα¨.

Ο βουλευτής Άγκυρας του ΑΚΠ και πολιτικός σύμβουλος του ΑΚΠ Γιαλτσίν Ακντογάν, είπε πως διεξάγονται συνομιλίες με το Ίμραλι με σκοπό να αφήσει το ΠΚΚ τα όπλα.

Ο Γιαλτσίν Ακντογάν σχολιάζοντας στην εφημερίδα Ταράφ την δήλωση του Ερντογάν που είπε στο TRT πως ¨συνεχίζονται στο Ίμραλι οι συνομιλίες μεταξύ του ηγέτη του ΠΚΚ Αμπντουλλάχ Οτζαλάν και φορέων όπως η ΜΙΤ¨, ανέφερε πως βασικός στόχος αυτών των συνομιλιών είναι να πειστεί η οργάνωση να αφήσει τα όπλα.

…………….

Ο Ακντογάν ανέφερε πως ¨Για αυτό δεν προσδοκούμε να κάνει ο Οτζαλάν μια έκκληση για εκεχειρία. Διότι αυτό δεν θα ήταν τίποτε άλλο από ένα βήμα τακτικής. Εάν εγκαταλειφτούν τα όπλα, τότε θα έχει σημασία.

Ο Γιαλτσίν Ακντογάν ανέφερε πως το ΠΚΚ και άλλες πλευρές ενδεχομένως να προσπαθήσουν να υπονομεύσουν την προσπάθεια και συνέχισε λέγοντας :

Η κυβέρνηση μας εξ αρχής εμφάνισε μια ισχυρή βούληση για να λύσει το θέμα, και αυτήν της την βούληση την συνεχίζει. Ακόμη και αν μείνουμε μόνοι, ακόμη και αν η αντιπολίτευση δεν στηρίξει, ακόμη και αν διάφορες πλευρές επιχειρήσουν να υπονομεύσουν την διαδικασία, εμείς είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε την διαδικασία. Προς αυτή την κατεύθυνση είναι και οι συνομιλίες και οι προσπάθειες¨.

Εφ. Ταράφ 30/12/2012

Σχ : Καλά… Ας λύσουν πρώτα το θέμα της σφαγής του Ρομπόσκι και μετά ας ονειρευτούν αφοπλισμό. Εκτός αν εννοούν αμοιβαίο !