ΠΑΡΑ ΤΑ ΟΣΑ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ…

Οργανωμένη η ¨δουλειά¨ στην Σαμάτια 

Μάρτυρες περιέγραψαν  την επίθεση που δέχτηκε  η 80χρονη Αρμένισσα  στην Σαμάτια : Επρόκειτο για ομάδα. Υπήρχε ένας που έκανε την επίθεση και δύο παρατηρητές.

Ακόμη δεν έχουν συλληφθεί οι δράστες οι οποίοι σκότωσαν μία και τραυμάτισαν τρεις Αρμένισες γυναίκες που ζούσαν μόνες τους στην περιοχή της Σαμάτιας. Σχετικά με την τελευταία επίθεση, γείτονες της Σουλτάν Αϊκάρ που υπέστη την επίθεση, ανέφεραν πως κατά την επίθεση υπήρχαν δύο παρατηρητές. Αυτό αποτελεί διάψευση της δήλωσης που έκανε η αστυνομία πως επρόκειτο για ληστείες, και ζωντανεύει το ενδεχόμενο να είναι κάτι το πιο οργανωμένο. Ο Αβνί Μουτλού-νομάρχης Κωνσταντινούπολης στον λογαριασμό του στο twitter έγραψε τα εξής : ¨Πρόκειται για περιστατικά που έχουν τον χαρακτήρα ληστείας. Δεν υπάρχει κάποιος εθνικός στόχος-διάσταση. Να είστε σίγουροι πως θα βρούμε τους δράστες¨. Η αστυνομία είχε ισχυριστεί πως με βάση τις εγγραφές από κάμερες ασφαλείας και καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων, ο δράστης ήταν ένας και ότι είχαν μάλιστα και την περιγραφή του δράστη.

 Φορούσαν μαύρα και μάσκες χιονιού

Από τον Δεκέμβριο ως σήμερα στόχος έγιναν 4 Αρμένισσες γυναίκες. Στις 28 Δεκεμβρίου η Μαρίτσα Κιουτσούκ δολοφονήθηκε στο σπίτι της, όταν της έκοψαν το λαιμό. Οι δράστες έκλεψαν κοσμήματα από την Κιουτσούκ. Πριν από αυτό το περιστατικό, στις αρχές του Δεκεμβρίου η 87 χρονών Τ.Α είχε ξυλοκοπηθεί σκληρά. Στις 6 Ιανουαρίου έγινε απόπειρα απαγωγής γριάς γυναίκας την ώρα που αυτή πήγαινε στην εκκλησία. Τελευταίο θύμα υπήρξε η Σουλτάν Αϊκάρ. Την περασμένη Τρίτη, την ώρα που η γυναίκα έμπαινε στο σπίτι της εδάρη ανηλεώς. Όταν κατέφθασαν γείτονες που άκουσαν τις κραυγές της, οι δράστες έφυγαν. Η Σουλτάν Αϊκάρ ανέφερε πως αυτός που την έδειρε ήταν ένας γύρω στα 35 με μάσκα χιονιού, μαύρα ρούχα και γκρίζα μαλλιά, ενώ οι γείτονες είπαν πως είδαν ένα ακόμη άτομο να καπνίζει τσιγάρο μπροστά στην πόρτα, την ώρα της επίθεσης. Άλλοι μάρτυρες ανέφεραν πως είδαν δύο άτομα πάνω σε ένα αυτοκίνητο να κάνουν πως διαβάζουν εφημερίδα. Η Καρίν Ετίκ, εγγονή της Αϊκάρ η οποία λόγω της επίθεσης έχασε τμήμα της όρασης της στο ένα μάτι, δήλωσε πως ¨ Στο στόχαστρο είναι γριές γυναίκες που κατοικούνε κοντά στην αρμενική εκκλησία Σουρπ Κεβόρκ. Φαίνεται ότι αυτοί που βγαίνουν από την εκκλησία παρακολουθούνται. Πιστεύουμε πως οι επιθέσεις γίνονται από μια συμμορία η οποία συλλέγει και πληροφορίες πρώτα.

………………

 Εφ. Ταράφ 26/1/2013