ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Η καλή είδηση του Ερντογάν για το τζαμί, έπνιξε στην χαρά του μουσουλμάνους στην Αθήνα

Με χαρά αντιμετώπισαν μουσουλμάνοι στην Αθήνα την ανακοίνωση του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πως έχει εγκριθεί η κατασκευή τζαμιού στην Αθήνα

Kαθώς στην Αθήνα δεν υπάρχει τζαμί, οι μουσουλμάνοι είναι υποχρεωμένοι να προσεύχονται σε μικρά μεστζίτ που συστήνουν οι ίδιοι. Ιδιαίτερα κατά τις μέρες των Μπαϊραμιών, οι μουσουλμάνοι κάνουν το ναμάζι τους στις λεωφόρους και στις πλατείες.

 Ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Μουσουλμάνων Μαζέν Ρασσάς, ανέφερε πως αισθάνεται μεγάλη χαρά για την έγκριση κατασκευής τζαμιού. Ο Ρασσάς επιδεικνύει ένα μεστζίτ που έστησαν με ίδιες δυνατότητες σε χώρο ισογείου, και λέει πως υπάρχει ανάγκη για τζαμί. Ο Ρασσάς λέει : Το μεστζίτ αυτό είναι το κέντρο του Συλλόγου Μουσουλμάνων και ταυτόχρονα το μεγαλύτερο μεστζίτ της Ελλάδας. Εγώ βρίσκομαι εδώ 27 χρόνια. Ο φίλος μου ο Ναίμ Ελγκαντούρ ζει εδώ 40 χρόνια. Προσπαθήσαμε να κατασκευάσουμε τζαμί αλλά μέχρι σήμερα δεν το καταφέραμε.

Ευχαριστούμε τον κύριο Ρετζέπ (Ερντογάν) που άνοιξε τον δρόμο για την κατασκευή τζαμιού. Πολλές φορές προσφύγαμε στην ελληνική κυβέρνηση για τζαμί, αλλά όλες μας οι αιτήσεις απορρίφθηκαν. Ο κύριος Ρετζέπ είναι ένας από τους 1.800 εκατομμύρια μουσουλμάνους. Αυτός όπως όλοι θέλει να βοηθήσει να κατασκευαστεί τζαμί σε μέρος όπου δεν υπάρχει. Και εμείς εδώ περιμένουμε βοήθεια¨

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Πακιστανών Ελλάδας Ζαβιέντ Ασλάμ, δήλωσε πως Έλληνες αξιωματούχοι ακόμη από το 2002 τους είχαν υποσχεθεί τζαμί, αλλά ακόμη δεν έγινε κάποιο βήμα. Ο Ασλάμ λέει : ¨ Περιμένουμε την έγκριση για τζαμί από το 2002. Αλλά ακόμη δεν έγινε κάποιο βήμα. Δεξιά και αριστερά έχουμε μικρά μεστζίτ. Αλλά πλέον υπάρχει εδώ η ανάγκη για ένα τζαμί. Στην Αθήνα ζούνε περίπου 150-200 χιλιάδες μουσουλμάνοι. Στην πραγματικότητα ούτε ένα τζαμί θα φτάσει, αλλά ας γίνει τουλάχιστον ένα βήμα. Ζούμε σε αυτή τη χώρα 15 χρόνια, πρέπει να έχουμε το δικαίωμα στην λατρεία. Παλιότερα είχε λεχθεί πως η Σαουδική Αραβία θα αναλάμβανε την δαπάνη ανέγερσης τζαμιού. Η Ελλάδα είχε πει πως θα το κατασκεύαζε από τον δικό της προϋπολογισμό, αλλά δεν το έκανε. Δεν καταλαβαίνουμε τον λόγο. Υπάρχουν αυτοί που θέλουν να το κάνουν, αλλά εδώ ακόμη αντιστέκονται¨.

 Sondakika.com  30/1/2013