OI ¨ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ¨ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΤΟ 2012

Τι δήλωσε ο Ερντογάν το 2012

Να λοιπόν οι πιο ευαίσθητες, δημοκρατικές και ανθρωπιστικές δηλώσεις που έκανε ο Ερντογάν μέσα στο 2012 :

ΜΑ ΠΩΣ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΤΟΥ ;

Ο πρωθυπουργός Ερντογάν δήλωσε για τον αρθρογράφο Τζουνέιτ Οζντεμίρ της Ραντικάλ ¨Μα τι αρθρογράφος είναι αυτός ; Μα πως του το επιτρέπει το αφεντικό του ; ¨ , και έδωσε εντολή για το διώξιμο του.

ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΖΕΜΕΒΙ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΕΡΑΣ

Ο πρωθυπουργός Ερντογάν αναφερόμενος στο τζεμεβί που βρίσκεται δίπλα στο νεκροταφείο Καρατζάαχμέτ δήλωσε : ¨Εκείνο το τζεμεβί έγινε σαν τέρας εκεί. Στέκεται εκεί δίπλα στο νεκροταφείο Καρατζααχμέτ σαν τερατώδες που είναι. Ο χώρος προσευχής των Αλεβιτών δεν είναι τα τζεμεβί αλλά τα τζαμιά. Εάν Αλεβιτισμός είναι να αγαπάς τον Αλή τότε εγώ είμαι ο πιο μεγάλος Αλεβίτης¨.

ΚΑΗΜΕΝΟΣ ΒΕΔΟΥΙΝΟΣ Ο ΚΙΛΙΤΣΝΤΑΡΟΓΛΟΥ

Για τον ηγέτη του κόμματος CHP Κιλιτσντάρογλου είπε : ¨ Όταν ο Κιλιτσντάρογλου υποσκάπτει την κυβέρνηση, έρχονται έπαινοι από τον κόσμο. Τώρα αν η αδυναμία να το δει αυτό, οφείλεται στην τύφλωση του ή στον αλλήθωρο τρόπο που βλέπει τη χώρα του, αυτό το αφήνω στην κρίση του έθνους μας. Πρόκειται για έναν καημένο βεδουίνο.

ΟΙ ΠΚΚΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΖΩΡΟΑΣΤΡΕΣ ΚΑΙ ΓΕΖΙΝΤΙ

Ο πρωθυπουργός Ερντογάν είπε πως αγαπάει τους Κούρδους με την λογική πως ¨Αγαπάμε το δημιουργό μέσω των δημιουργημάτων του¨ και υπονοώντας το ΠΚΚ είπε ¨Αυτοί δεν έχουν καμμία σχέση με τον δημιουργό. Ο χώρος τους είναι σαφής, είναι Ζωροάστρες. Να τώρα τα λένε μόνοι τους. Μιλάνε για γεζιντισμό. Κοιτάξτε τι βγαίνει¨.

ΘΑ ΑΝΑΘΡΕΨΟΥΜΕ ΘΡΗΣΚΕΥΟΜΕΝΕΣ ΓΕΝΙΕΣ

Ο πρωθυπουργός Ερντογάν όταν ο Κιλιτσντάρογλου του είπε πως δεν είναι θρήσκος αλλά έμπορος θρησκείας είπε πως ¨Θα αναθρέψουμε θρησκευόμενες γενιές¨.

ΚΑΘΕ ΕΚΤΡΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΟΥΛΟΥΝΤΕΡΕ

Ο πρωθυπουργός Ερντογάν είπε πως είναι ενάντιος στις καισαρικές γιατί με αυτές μπορούν να γίνουν μόνο δύο το πολύ παιδιά και συνέχισε λέγοντας : ¨Την έκτρωση την βλέπω σαν δολοφονία. Κάθε έκτρωση είναι και ένα Ουλούντερέ. Κανείς δεν πρέπει να έχει το δικαίωμα να επεμβαίνει σε αυτό. Είτε πρόκειται για ένα παιδί μέσα στην κοιλιά της μάνας του είτε για ένα παιδί μετά την γέννηση είναι μια δολοφονία, δεν υπάρχει διαφορά¨.

ΑΣΑΝΤ ΞΕΚΟΥΜΠΙΣΟΥ

Ο Ερντογάν εννοώντας τον ηγέτη του Συριακού Εθνικού Συνασπισμού είπε : Αυτή την στιγμή πάνω από 100 χώρες αναγνωρίζουν την ηγεσία αυτού του αδερφού μας και της ομάδας του. Τι σημαίνει αυτό ; Σημαίνει πως «Εεεε Άσαντ δεν σε αναγνωρίζουμε πια, άιντε ξεκουμπίσου¨.

ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΑΛΛΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ

Ο Ερντογάν απαντώντας σε ερώτηση της ιταλικής εφημερίδας Corriere Della Sera σχετικά με τους φυλακισμένους δημοσιογράφους είπε : ¨Οι περισσότεροι από τους φυλακισμένους στις φυλακές της Τουρκίας δημοσιογράφοι, δεν είναι πραγματικοί δημοσιογράφοι. Διότι αυτοί έχουν διασυνδέσεις με τρομοκρατικές οργανώσεις. Και τα στοιχεία δεν είναι σωστά. Διότι βλέπουμε πως το 90% εξ αυτών δεν είναι δημοσιογράφοι. Πρόκειται για μια προπαγάνδα¨.

ΤΕΤΟΙΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΕΙΤΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΤΕ ΟΧΙ, ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΙΝΑΙ

Ο Ερντογάν αναφερόμενος στους καθηγητές του ODTU οι οποίοι μετά από τις διαδηλώσεις στήριξαν τους φοιτητές τους, είπε : ¨ μα τι διοίκηση του πανεπιστημίου είστε εσείς ; Τι είδους καθηγητές είστε ; Καθηγητής που δεν έμπαινε στα μαθήματα. Άμα δεν θες να μπεις μην μπαίνεις. Τέτοιος καθηγητής είτε υπάρχει είτε όχι, το ίδιο είναι¨.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΩ ΤΟ ¨ΣΟΥΛΕΪΜΑΝ Ο ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΗΣ¨

Ο Ερντογάν σχετικά με το σίριαλ ¨Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής¨είπε : ¨ Εμείς δεν έχουμε τέτοιο πρόγονο. Τέτοιο Νομομαθή δεν γνωρίσαμε. Εμείς τέτοιο σουλτάνο Σουλεϊμάν δεν γνωρίσαμε. 30 χρόνια τα πέρασε πάνω στο άλογο του. Και όχι όπως βλέπουμε στο σίριαλ στο ανάκτορο. Αυτό είναι ανάγκη να το ξέρετε καλά και να το καταλάβετε. Εγώ λοιπόν καταγγέλλω ενώπιον του έθνους μας τους παραγωγούς αυτού του σίριαλ. Και περιμένω και τις δέουσες σχετικά με αυτό το θέμα δικαστικές αποφάσεις.

…………………..

ΔΩΣΑΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

Ο Ερντογάν ανέφερε πως έδωσε εντολή στα δικαστήρια για την εκδίκαση των βουλευτών του BDP. ¨Στα δικαστήρια ήδη είπαμε τα δέοντα, τα δικαστήρια πράττουν τα αναγκαία, και εμείς στο κοινοβούλιο θα πράξουμε ότι είναι αναγκαίο¨.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΘΑΝΑΤΙΚΗ ΠΟΙΝΗ

Ο Ερντογάν είπε πως πρέπει να εφαρμοστεί στην Τουρκία η θανατική ποινή. Ανέφερε : ¨Η θανατική ποινή υπάρχει σε αρκετά μέρη του κόσμου, όπως στις ΗΠΑ, στην Ρωσία, στην Κίνα και την Ιαπωνία. Μάλιστα πρόκειται για χώρες μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Δηλαδή εκτός της Γαλλίας και Αγγλίας, οι άλλες. Τότε πρέπει να επανεξετάσουμε την στάση μας¨.

…………..

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΓΙΟΥΧΑΙΣΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ

Ο Ερντογάν αναφερόμενος σε αυτούς που διαμαρτυρήθηκαν ενάντια στους υπουργούς που βρισκόταν στο κλειστό γήπεδο Σινάν Ερντέμ για να βραβεύσουν τους τενίστες είπε πως ¨Αυτοί είναι τρομοκράτες¨.

Εφ. Μπιργκιούν 1/1/2012