ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥΡΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΣΤΗΝ ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ

Βαλκάνιοι δημοσιογράφοι συναντώνται στην Αδριανούπολη

Στην ανακοίνωση που έκανε ο πρόεδρος της Ένωσης Δημοσιογράφων Θράκης Αλή Σοϊντάν, δήλωσε πως στις 10 Ιανουαρίου-Ημέρα των Εργαζόμενων Δημοσιογράφων, οργανώνουν την ¨1η Συνάντηση Βαλκάνιων Δημοσιογράφων¨ υπό την επωνυμία ¨Ίχνη τουρκικού τύπου στα Βαλκάνια¨. Ο Σοϊντάν είπε πως ¨Στόχος μας είναι να κάνουμε ξανά την Αδριανούπολη πρωτεύουσα των Βαλκανίων¨.

Ο Σοϊντάν ανέφερε πως στην εκδήλωση που θα διεξαχθεί στις 9 και 10 Ιανουαρίου, θα μετάσχουν περίπου 50 δημοσιογράφοι από Βουλγαρία, Ελλάδα(Δυτική Θράκη), Μαυροβούνιο, Ρουμανία, Σερβία, FYROM, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Κόσσοβο και Αλβανία.

Ο Σοϊντάν ανέφερε πως η εκδήλωση πραγματοποιείται με την συμβολή της νομαρχίας Αδριανούπολης, του γραφείου ΥΠΕΞ-Αδριανούπολης, του δήμου Αδριανούπολης, του πανεπιστημίου Αδριανούπολης, του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αδριανούπολης, και δήλωσε :

¨ Στόχος μας είναι να κάνουμε ξανά την Αδριανούπολη πρωτεύουσα των Βαλκανίων. Εργαζόμαστε για αυτό περίπου 1 χρόνο. Αυτό θέλουμε να πραγματοποιήσουμε με αυτήν την εκδήλωση. Η εκδήλωση θα αρχίσει με κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του Ατατούρκ και αργότερα θα οργανωθεί στο κρατικό ωδείο στο πανεπιστήμιο Αδριανούπολης πάνελ με θέμα ¨Ίχνη τουρκικού τύπου στα Βαλκάνια¨.

Ο Σοϊντάν κάλεσε τους δημοσιογράφους της περιοχής να μετάσχουν στην εκδήλωση, και ευχαρίστησε αυτούς που συνέβαλαν στην οργάνωση της εκδήλωσης.

 Εφ. Μπιρλίκ 3/1/2012

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone