ΝΟΜΙΚΑ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΣ !

Απόφαση που θα χαροποιήσει το ΑΚΠ : Το Ανώτατο Δικαστήριο ενέκρινε τις παράνομες εγγραφές !

 

Το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε πως παρανόμως κτηθείσες εγγραφές (ηχητικό ή βίντεο) δεν συνιστούν αδίκημα. Η εξουσία του ΑΚΠ σχεδόν σε κάθε πολιτική δίκη παρουσιάζει παρόμοιες εγγραφές ως ¨αποδεικτικά στοιχεία¨.

Σε παρόμοια λοιπόν υπόθεση υποβλήθηκε μήνυση για ¨παραβίαση απορρήτου επικοινωνών¨, αλλά η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου ήταν τέτοια που χαροποίησε το ΑΚΠ : ¨αν τελείται αδίκημα ή αν πρόκειται για αποτροπής άδικης επίθεσης, συμβάντα παρακολούθησης ομιλιών ή επικοινωνιών και καταγραφής τους, δεν συνιστάνε παραβίαση του νόμου¨.

Σύμφωνα με την είδηση από τη εφημερίδα Βατάν του Κεμάλ Γκοκτάς, το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε πως χάριν της αποτροπής τέλεσης κάποιων συγκεκριμένων αδικημάτων ενάντια σε άτομα, η παραβίαση του απορρήτου της ιδιωτικής ζωής και των επικοινωνιών δεν θα μπορεί να χαρακτηριστεί ως παράνομη και δεν θα υπάρχει ποινή για αυτά.

Μήνυση υποβλήθηκε στο 7ο Πρωτοδικείο Αδάνων σε βάρος ατόμων, διότι κατέγραψαν σε κασέτα τηλεφωνική συνομιλία που είχαν από το σπίτι τους, με την κατηγορία της ¨παραβίασης απορρήτου επικοινωνίας¨. Στην δίκη οι κατηγορούμενοι είπαν πως οι καταγγέλλοντες παλιότερα τους είχαν προσβάλει και τους είχαν απειλήσει και ότι για αυτό κατέγραψαν την συνομιλία δίχως να τους ενημερώσουν.

Μετά από αυτό το δικαστήριο τους αθώωσε. Το 12ο Τμήμα του Ανωτάτου Δικαστηρίου εξέτασε λοιπόν την έφεση που υπέβαλαν οι μηνυτές και η εισαγγελία. Η απόφαση του ανοίγει σε σημαντικό βαθμό τον δρόμο για παράνομες υποκλοπές.

…………………

Haber.sol.org  26/1/2013

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone