Ε.Δ.Ε. ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΤΗΝ ΘΕΩΡΙΑ ΤΟΥ ΔΑΡΒΙΝΟΥ

Ακόμη και η περιγραφή της Θεωρίας της Εξέλιξης αδίκημα είναι !

Έρευνα διεξάγεται σε βάρος του δάσκαλου Φ.Π. που υπηρετεί στο δημοτικό σχολείο Ουμίτ Μπασαράν στον Μπουτζά της Σμύρνης διότι περιέγραψε στο μάθημα του την ¨Θεωρία της εξέλιξης¨, που περιλαμβάνεται στην διδακτέα ύλη.

Μετά από το περιστατικό κατά το οποίο η Επιτροπή Αξιολόγησης του υπουργείου Εθνικής Παιδείας στην Σμύρνη, έκρινε ως επιβλαβές το πολύ γνωστό ¨Άνθρωποι και ποντίκια¨ του Τζων Στάιμπεκ, τώρα έρευνα διεξάγεται σε βάρος του δασκάλου που περιέγραψε στο μάθημα του την θεωρία της Εξέλιξης.

Η έρευνα σε βάρος του δασκάλου άνοιξε μετά από ανώνυμη επιστολή γονέα στην Διεύθυνση Εθνικής Παιδείας, στην οποία ανέφερε πως ¨ο δάσκαλος περιγράφοντας την θεωρία της Εξέλιξης προσέβαλε την ισλαμική θρησκεία¨. Στα πλαίσια της έρευνας χτες ο δάσκαλος Φ.Π. κατέθεσε στον επιθεωρητή που είχε εξουσιοδοτήσει η Διεύθυνση Εθνικής Παιδείας.

Όταν στην κατάθεση του οι επιθεωρητές τον ρώτησαν ¨Τι είπατε στο μάθημα ; Προσβάλατε σε αυτό την ισλαμική θρησκεία ;¨ αυτός απάντησε πως ¨ Περιέγραψα το ευρισκόμενο στην διδακτέα ύλη μάθημα, δεν αποδέχομαι τις κατηγορίες.

……..

Εφ. Μπιργκιούν 5/1/2013