ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ

Σε πρώην διοικούντες πέρασε ο Σύλλογος Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης

 

Ο Σύλλογος Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης, πραγματοποίησε στις 26 Ιανουαρίου την 32η γενική του συνέλευση. Στις εκλογές που έγιναν κατά την γενική συνέλευση νικητές βγήκαν μέλη παλαιότερων διοικήσεων. Από τα μέλη της απερχόμενης διοίκησης μόνο ο Οσμάν Ισμαήλ πέτυχε να εκλεγεί.

Η γενική συνέλευση άρχισε στο ξενοδοχείο Cris&Eve στην Κομοτηνή, στις 11.00.

………………………

Την προεδρία της συνέλευσης είχε ο πρώην βουλευτής Ιλχάν Αχμέτ, ενώ γραμματείς ήταν οι Ριντβάν Σαδίκ Χουσείν και Χουσεΐν Σαδίκ.

………….

Στην γενική συνέλευση σχολιάστηκε και ο νόμος για τους 240 ιμάμηδες. Ο εκλεγμένος μουφτής Ιμπραήμ Σερίφ και οι θρησκευτικοί λειτουργοί Τζουνέιτ Σαδίκ, Ισμαήλ Αχμέτ και Μεχμέτ Χασεκί, υπέβαλαν στην γενική συνέλευση κείμενο-καταγγελία του νόμου για τους 240 ιμάμηδες. Η πρόταση αυτή συζητήθηκε και έγινε δεκτή. Αποφασίστηκε επίσης το κείμενο αυτό να αποσταλεί σε όλους τους εθνικούς και διεθνείς φορείς.

……………….

Ψήφισαν 295 άτομα. Οι ψήφοι που πήραν οι υποψήφιοι για το Δ.Σ. και το ελεγκτικό συμβούλιο ήταν εξής :

Διοικητικό Συμβούλιο

Μεχμέτ Εμίν : 172

Ντιλέκ Οσμάν 154

Σερκάν Μπεκίρ 142

Σερχάτ Νουρί 141

Τουλάι Κιουλτσίογλου 131

Οσμάν Ισμαήλ 121

ΟζλέμΝιγιαζίογλου 120

 

Ελεγκτικό Συμβούλιο

Μουσταφά Χατζή Ισμαήλ Μουχτερέμ 143

Σακίρ Μεχμέτ 123

Ισμαήλ Χουσεΐν 108

Eφ. Μιλλέτ 28/1/2013

Σχ : Ο συγκεκριμένος σύλλογος δυστυχώς παρά το ότι συνιστά ένα νόμιμο σωματείο, στην ουσία όχι μόνο δεν έχει βγει ποτέ από την γραμμή του ¨κόκκινου μαντριού¨, αλλά αποτελεί τον φορέα για δύο πολύ σημαντικές δράσεις της Τουρκίας στην Θράκη. Υπό την αιγίδα του λειτουργούν -όπου υπάρχουν – μια σειρά από παράνομα νηπιαγωγεία- με προφανή βέβαια και την προέλευση των χρημάτων που χρειάζονται για την συντήρηση τους…. Επίσης δεκαετίες τώρα στέλνει στελέχη του ή και τον πρόεδρο του σε διάφορα διεθνή ΜΜΕ για να καταγγείλουν την Ελλάδα για καταπάτηση δικαιωμάτων. Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις των Τζεμίλ Καμπζά και της Περβίν Χαϊρουλλάχ, που δεν άφησαν συνέδριο και πόλη στον κόσμο που να μην πήγαν για να καταγγείλουν την Ελλάδα…

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone