Ο ΜΟΥΕΖΙΝΟΓΛΟΥ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ BTTDD

Ο υπουργός υγείας της T.C. Μεχμέτ Μουεζίνογλου επισκέφτηκε τα κεντρικά γραφεία του BTDD

 Ο υπουργός υγείας της T.C. Μεχμέτ Μουεζίνογλου, πραγματοποίησε την πρώτη του επίσημη επίσκεψη, στην φωλιά του στα κεντρικά γραφεία του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης (BTDD) όπου βρίσκονται οι συμπατριώτες. Ο Μουεζίνογλου ανέφερε πως ποτέ δεν ξέχασε τα χώματα όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, και εξέφρασε την μεγάλη του ευτυχία που παρευρίσκεται σε αυτή τη φωλιά τον BTDD. Ο Μουεζίνογλου ανέφερε πως τις επόμενες μέρες θα πραγματοποιήσει την πρώτη του επίσημη επίσκεψη στο εξωτερικό, πηγαίνοντας στην Δυτική Θράκη μαζί με τον πρόεδρο του BTDD Μπουρχανεττίν Χακγκιουντέρ.

Μετά την αλλαγή καθηκόντων στο υπουργείο υγείας, όπου ο Μουεζίνογλου παρέλαβε από τον Ρετζέπ Ακντάγ, πραγματποίησε την πρώτη του επίσημη επίσκεψη, πηγαίνοντας στους συμπολίτες του. O Mουεζίνογλου επισκέφτηκε τα γραφεία του συλλόγου που βρίσκονται στο Τσαγάλογλου, και έδωσε το πρώτο του μήνυμα σχετικά με την υγεία. Ο Μουεζίνογλου ανέφερε πως η υγεία είναι ένας χώρος δυναμικός και πρόσθεσε πως ¨Στόχος μας είναι παρακολουθώντας παγκόσμια τις εξελίξεις στον χώρο της υγείας, να εξαλείψουμε τα σχετικά με την περίθαλψη θέματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι.

………………..

Τον Μουεζίνογλου υποδέχτηκαν ο πρόεδρος του BTDD Μπουρχανεττίν Χακγκιουντέρ, ο βουλευτής Προύσας του ΑΚΠ Χακάν Τσαβούσογλου, ο Γενικός Διευθυντής του IRCICA Χαλίτ Ερέν, πρώην πρόεδροιθ του συλλόγου, διοικούντες και πολλοί πολίτες.

O Μουεζίνογλου άρχισε την ομιλία του με την φράση ¨Ο δημιουργός μου ας ευλογεί κάθε καθήκον που αναλαμβάνω¨ και συνέχισε λέγοντας : ¨Σήμερα περισσότερο από ποτέ έχουμε ανάγκη από προσευχή. Μέχρι σήμερα όποιο καθήκον ανέλαβα, μπορώ να πω πως το εκολήρωσα με συνείδηση. Μακάρι έτσι να γίνει και στα νέα μου καθήκοντα. Εξ ονόματος των καταπιεσμένων εκφράζω τις ευχαριστίες μου στον πρωθυπουργό μου, που συνέβαλε πολύ, στο να φτάσω μέχρι εδώ¨.

…………………

 Εφ. Μιλλέτ 28/1/2013