ΑΛΛΟΣ ΠΑΛΙ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΙ ΑΥΤΟΣ….

Ο πρόεδρος της BTTB Αχμέτ Σαλίχογλου κατήγγειλε την επίθεση στον πρόξενο

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ένωση Τούρκων Δυτικής Θράκης (ΒΤΤΒ) Αχμέτ Σαλίχογλου, στις 10 Ιανουαρίου 2012 συναντήθηκε στα κεντρικά γραφεία του συλλόγου στην Άγκυρα με νέους δημοσιογράφους από Βοσνία και Δυτική Θράκη.

Ο πρόεδρος της ΒΤΤΒ Αχμέτ Σαλίχογλου ανέφερε ότι συγκινήθηκε από αυτήν την επίσκεψη, κατήγγειλε με έντονο τρόπο την επίθεση που έγινε από οπαδούς της Χρυσής Αυγής στον πρόξενο Ιλχάν Σενέρ κατά την επίσκεψη του τελευταίου στον δήμαρχο Καβάλας, και είπε πως αυτού του είδους οι συμπεριφορές δεν συμβάλουν στις διμερείς προσπάθειες ειρήνευσης των χωρών και δεν εξυπηρετούν τα μακροπρόθεσμα συμφέροντα των δύο χωρών.

Ο πρόεδρος Σαλίχογλου στην δήλωση του είπε τα εξής : ¨Δυστυχώς φαίνεται πως τον τελευταίο καιρό έχουν αυξηθεί οι επιθέσεις αυτού του τύπου. Είναι ανάγκη οι οπαδοί της Χρυσής Αυγής να αντιληφθούν ή κάποιος να τους εξηγήσει, πως με την βία δεν θα μπορέσουν να επιλύσουν τίποτε. Ιδιαίτερα από το ελληνικό κράτος προσμένουμε να πάρει ακόμη πιο αποτελεσματικά μέτρα απέναντι σε αυτές τις επιθέσεις. Όπως είναι γνωστό το εν λόγω κόμμα συνεχίζει να οργανώνεται στην Δυτική Θράκη, κάτι που μας προκαλεί ανησυχία.

Από την άλλη το γεγονός πως ο πρόεδρος της Ένωσης Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής κύριος Κοράι για ανύπαρκτο λόγο παραπέμπεται σε δίκη τον Φεβρουάριο, δείχνει πως δεν μπορούμε να έχουμε ελπίδες για την σύντομη επίλυση θεμάτων όπως η εκπαίδευση κα των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Δυτική Θράκη¨.

Εφ. Μπιρλίκ  10/1/2013

Σχ : Φυσικά από τα γραφεία και αυτού του συλλόγου δεν λείπει η σημαία της ¨Ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης¨….Πάντως σαν τα μανιτάρια φυτρώνουν  παρόμοιοι σύλλογοι Δυτικοθρακιωτών στην Τουρκία. Μετά από τον BTTDD και τον YUNTURK, τώρα προέκυψε και η ΒΤΤΒ !  Θυμάστε πως έλεγε σε εκείνη την ταινία ο μαχαιροβγάλτης ; 

Είναι πολλά τα λεφτά Αρη !….