ΣΥΛΛΗΨΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Σύλληψη του προέδρου του ÇHD ( Σύλλογος Σύγχρονων Δικηγόρων) στο αεροπλάνο

Ο πρόεδρος του ÇHD Σελτσούκ Κοζαγατσλί που αναζητούνταν από την αστυνομία στα πλαίσια της έρευνας για την DHKP-C, συνελήφθη μόλις κατέβηκε από το αεροπλάνο στην Κωνσταντινούπολη.

Για τον πρόεδρο του ÇHD Σελτσούκ Κοζαγατσλί που βρισκόταν στο εξωτερικό, είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης και σήμερα το πρωί μπήκε στη χώρα από το αεροδρόμιο Ατατούρκ, στην Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του δικηγορικού συλλόγου Σμύρνης Σεμά Πεκτάς, που μίλησε στην Ραντικάλ ο Κοζαγατσλί πετούσε από Βηρυτό προς Τουρκία, και μόλις κατέβηκε στο αεροδρόμιο Ατατούρκ συνελήφθη.

Στην αρχή δεν επετράπη η έξοδος στους επιβάτες, κάτι που έγινε μόνο μετά από την σύλληψη. Στο αεροδρόμιο βρισκόταν για να υποδεχτούν τον Κοζαγατσλί, η πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Σμύρνης Σεμά Πεκτάς και ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Ντιγιαρμπακίρ Ταχίρ Ελτσί, οι οποίοι μετά την σύλληψη ξεκίνησαν να πάνε προς το αστυνομικό τμήμα.

Ο εισαγγελέας Αντέμ Οζτζάν που ¨τρέχει¨ την συγκεκριμένη έρευνα, αναμένεται να πάρει κατάθεση από τον Κοζαγατσλί αύριο, ενώ σήμερα θα μεταφερθούν στο δικαστήριο, οι υπόλοιποι 15 κρατούμενοι δικηγόροι.

 Εφ. Ραντικάλ 20/1/2013 

Σχ : Πρόκειται για ένα νέο πογκρόμ συλλήψεων συνολικά περίπου 90 ατόμων, μεταξύ των οποίων συνολικά 16 δικηγόροι. Μεταξύ των κατηγοριών που αντιμετωπίζουν κάποιοι δικηγόροι είναι και κατηγορίες περί ¨κατασκοπίας¨!  Kαι φυσικά όλοι τους είναι συνήγοροι αριστερών κατηγορουμένων…