52 ΣΚΕΛΕΤΟΙ ΙΕΡΕΩΝ (;) ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΑΡΕΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΣΟΥΝΤΑ

 52 ακόμη ανθρώπινοι σκελετοί βρέθηκαν στο νησί Κερασούντας

 

52 ακόμη σκελετοί βρέθηκαν κατά τις ανασκαφές που γίνονται στο νησί Κερασούντα. Ειδικοί ανέφεραν πως οι σκελετοί φέρεται να ανήκουν σε θρησκευτικούς λειτουργούς που υπηρετούσαν σε εκκλησία του νησιού. 

Κατά τις ανασκαφές που άρχισαν το 2011, από κοινού από την Διεύθυνση Μουσείων Κερασούντας και από την Αρχαιολογική Σχολή Ικονίου, έχουν βρεθεί συνολικά 72 ανθρώπινοι σκελετοί, 32 τάφοι, και ιστορικά μνημεία. Οι ανασκαφές συνεχίστηκαν και το 2012. Κατά την διάρκεια των αρχαιολογικών ανασκαφών, σε χώρο του παρεκκλησιού στο βόρειο νεκροταφείο, καθώς και στα βόρεια και νότια υποδομών ύδρευσης, βρέθηκαν 52 ακόμη ανθρώπινοι σκελετοί θρησκευτικών λειτουργών που υπηρέτησαν στην εκκλησία του νησιού. Βρέθηκαν επίσης νομίσματα Βυζαντινής περιόδου, ένα δαχτυλίδι και ιστορικά μνημεία διαφόρων εποχών

Ο νομάρχης Αλή Σαχίν, είπε πως οι ανασκαφές που γίνονται στο νησί που ιστορικά ονομαζόταν Αρετιάς που είναι το μόνο κατοικήσιμο στην ανατολική Μαύρη Θάλασσα, έχουν μεγάλη σημασία για την διαφώτιση της ιστορίας.

…………..

 Medya73.com  15/1/2013

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone