ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Οι άντρες τον Δεκέμβριο σκότωσαν 12 και βίασαν 14 γυναίκες

 Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της bianet, κατά τον μήνα Δεκέμβριο οι άντρες σκότωσαν 12 γυναίκες, βίασαν 14 γυναίκες και κορίτσια, τραυμάτισαν 17 γυναίκες, και παρενόχλησαν 15 κοπέλες.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς που έκανε η bianet με βάση τις τοπικές και εθνικές εφημερίδες και πρακτορεία ειδήσεων οι άντρες τον Δεκέμβριο σκότωσαν 12 γυναίκες, βίασαν 14 γυναίκες και κορίτσια, τραυμάτισαν 17 γυναίκες, και παρενόχλησαν 15 κοπέλες

Τρείς γυναίκες δολοφονήθηκαν παρά το ότι υπήρχαν δικαστικές αποφάσεις απομάκρυνσης των συζύγων τους και είχαν κάνει καταγγελίες στην αστυνομία.

Η περιοχή με την περισσότερη βία ήταν η Κωνσταντινούπολη.

Κατά τους πρώτους 11 μήνες του 2012 δολοφονήθηκαν 147 γυναίκες, 123 βιάστηκαν, 208 υπέστησαν βία και 126 υπέστησαν σεξουαλική παρενόχληση.

Δολοφονίες

Οι άντρες τον Δεκέμβριο σκότωσαν 12 γυναίκες. Από τους άντρες που σκότωσαν δύο αυτοκτόνησαν μετά την δολοφονία και ένας παραδόθηκε στην αστυνομία. Η περιοχή με τις περισσότερες δολοφονίες ήταν στην Κωνσταντινούπολη.

Τρεις δολοφονίες δεν έγινε να δυνατόν να παρεμποδιστούν παρά το ότι υπήρχε απόφαση απομάκρυνσης και πολλές καταγγελίες από την μεριά των γυναικών. Η μία γυναίκα είχε βγάλει δικαστική απόφαση απομάκρυνσης για τον πρώην φίλο της και οι άλλες δύο είχαν κάνει δεκάδες καταγγελίες για τους πρώην φίλους τους, αλλά παρόλα αυτά δολοφονήθηκαν.

Δύο γυναίκες που τις έδερναν οι άντρες τους και μια άλλη που είδε τον βιαστή της ατιμώρητο, αυτοκτόνησαν.

Τον Δεκέμβριο τις περισσότερες γυναίκες τις δολοφόνησαν οι άντρες τους. Πέντε γυναίκες δολοφονήθηκαν από τους άντρες τους, μία από τον άντρα της ενώ είχε υποβάλει αίτημα διαζυγίου, μια από τον άντρα της που είχε παντρευτεί θρησκευτικά, δύο από τον φίλο τους, μία από τον πρώην φίλο της, μία από πελάτη της, και μία από τους άντρες της οικογενείας της για λόγους ¨τιμής¨.

Από τις δολοφονίες οι έξι ήταν με πυροβόλα όπλα, οι τρεις με μαχαίρι, οι δύο με πνιγμό και η μία με τσεκούρι.

ΟΙ νομοί όπου υπήρξαν αυτές οι δολοφονίες είναι : Άδανα, Αρνταχάν, Μπάτμαν, Προύσα, Ντιγιαρμπακίρ, Κωνσταντινούπολη (3), Καισάρεια, Ικόνιο, Μάρντιν και Βαν.

Οι ηλικίες των αντρών που σκότωσαν ήταν 23-60 και των γυναικών που δολοφονήθηκαν 19-57.

Βιασμοί

Τον Δεκέμβριο οι άντρες βίασαν 14 γυναίκες και κορίτσια σε 9 μήνες. Οι περισσότεροι βιασμοί έγιναν στην Κωνσταντινούπολη. ΟΙ νομοί όπου συνέβησαν οι βιασμοί ήταν Άδανα, Αττάλεια, Ντιγιαρμπακίρ, Εσκισεχίρ, Κωνσταντινούπολη (5), Σμύρνη, Ιζμίτ, Ούρφα (2) και Γιάλοβα.

Τις περισσότερες φορές οι γυναίκες βιάστηκαν από γνωστούς τους άντρες. Δύο βιάστηκαν από φίλους τους, δύο από άτομα που παρουσιάστηκαν ως χοτζάδες, μια από άντρα φίλης της, μια από τον κουνιάδο της, μια από τον γείτονα, μία από υπαλλήλους κρατικής υπηρεσίας όπου διέμενε, και τρεις από άγνωστα άτομα.

Οι έξι από τις γυναίκες βιάστηκαν στα σπίτια τους, οι τρεις σε σπίτια όπου τις μετέφεραν, μία στο νοσοκομείο, μία στο γραφείο, μία στο δάσος, και δύο στο σπίτι του ατόμου που είχε παρουσιαστεί ως χότζας.

Λόγω των βιασμών συνελήφθησαν 69 άτομα, οι τέσσερεις προφυλακίσθηκαν, και ένας στάλθηκε πίσω στην φυλακή από όπου είχε βγει με άδεια.

Οι ηλικίες των βιαστών ήταν 21-36 και τα θύματα τους 13-54.

……………………

Bianet 7/1/2013

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone