ΓΕΥΜΑ ΠΡΟΞΕΝΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΡΚΟΑΛΕΒΙΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ

Γεύμα από τον πρόξενο Οσμάν Ιλχάν Σενέρ στα μέλη του Τεκκέ

Σήμερα 21 Ιανουαρίου ο πρόξενος της T.C. στην Κομοτηνή Οσμάν Ιλχάν Σενέρ, παρέθεσε γεύμα στα μέλη του Ιδρύματος Διαφύλαξης του τεκκέ του Σαγίντ Αλή Σουλτάν, που βρίσκεται στον νομό Έβρου. Στο γεύμα που παρατέθηκε στο χωριό Θάμνα, μετείχαν ο πρόξενος Οσμάν Ιλχάν Σενέρ, οι υποπρόξενοι Αντνάν Οζτούρκ και Αλπέρ Ατάκ, ο πρόεδρος του ιδρύματος Αχμέτ Καραχουσείν, διαμορφωτές κοινής γνώμης όπως οι Μεχμέτ Κοτς, Αμπντί Πεντζάλ και άλλοι ηγέτες της περιοχής, η πρόεδρος του τομέα γυναικών του Πολιτιστικού-Μορφωτικού Συλλόγου Μειονότητας Σέτσεκ Αϊσέ Καραχουσείν, ο εκλεγμένος μουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ και ο εκλεγμένος μουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε.

Στην ομιλία που έκανε ο πρόξενος Σενέρ ευχαρίστησε τα μέλη του τεκέ που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του. Ο Σενέρ ανέφερε πως η Τουρκική Μειονότητα Δυτικής Θράκης περνά δύσκολες στιγμές και έχει περισσότερο από ποτέ ανάγκη από ενότητα και συνεργασία

Ο πρόεδρος του ιδρύματος διαφύλαξης του τεκκέ του Σαγίντ Αλή Σουλτάν Αχμέτ Καραχουσείν ευχαρίστησε για την πρόσκληση, και είπε ότι περισσότερο από ποτέ υποστηρίζουν την ενότητα και την συνεργασία.

Ο εκλεγμένος μουφτής Ιμπραήμ Σερίφ τόνισε πως θα συνεχίσει πάντοτε να στηρίζει υλικά και ηθικά τον τεκέ.

Ο μουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε είπε πως έχει έρθει πολλές φορές στην περιοχή και ότι οι θα συνεχίσουν να ζούνε μέσα σε ενότητα και συνεργασία με τους ανθρώπους μας.

Στην σύντομη ομιλία που έκανε και ο διαμορφωτής κοινής γνώμης Μεχμέτ Κοτς, ευχαρίστησε τον πρόξενο Οσμάν Ιλχάν Σενέρ και ανέφερε πως υποστηρίζει την ενότητα και την συνεργασία.

Το γεύμα τελείωσε με αναμνηστική φωτογραφία που βγήκαν όλοι μαζί.

 

Περιοδικό Ρόντοπ Ρουζγκαρί 21/1/2013 

Σχ : Προσέξτε πως ενώ ο πρόξενος καλεί Αλεβίτες για γεύμα, πουθενά στο άρθρο δεν αναφέρεται αυτή τους η ιδιότητα. Πουθενά δεν αναφέρεται πως χαρακτηριζόμενος ως ¨διαμορφωτής κοινής γνώμης¨ Μεχμέτ Κοτς, είναι απλά ο θρησκευτικός ηγέτης των Αλεβιτών. Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν πως εννοεί ο πρόξενος την ¨ενότητα και συνεργασία¨. Όλοι στο ¨κόκκινο μαντρί¨ και υπό τις εντολές του….