ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΣ ΘΕΣΕΩΝ ΤΟΥ ΠΚΚ

Αεροπορική επιχείρηση ενάντια στα στρατόπεδα του ΠΚΚ στο Βόρειο Ιράκ

 

Μετά από τον εντοπισμό τρομοκρατικών ομάδων σε στρατόπεδα του ΠΚΚ σε Ζαπ και Χακούρκ στο Βόρειο Ιράκ, αεροπλάνα που απογειώθηκαν από το Ντιγιαρμπακίρ, βομβάρδισαν τους εντοπισθέντες στόχους.

Σήμερα γύρω στις 14.00 μη επανδρωμένα αεροπλάνα (IHA) εντόπισαν σε περιοχές του Βόρειο Ιράκ, ομάδες του ΠΚΚ να κινούνται. Αναφέρεται πως οι τρομοκράτες παλιότερα είχαν επιχειρήσει να εγκατασταθούνε σε περιοχές του Ζαπ και του Χακούρκ που βομβαρδίστηκαν, ενώ σήμερα μετά την μετάδοση των εικόνων στην 2η Αεροπορική Βάση στο Ντιγιαρμπακίρ, οι ληφθείσες πληροφορίες επιβεβαιώθηκαν και από τοπικές πηγές πληροφοριών στο έδαφος.

6 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΤΗΚΑΝ

Μετά από αυτό 4 πλήρως εξοπλισμένα αεροπλάνα που είναι συνεχώς σε αναμονή λόγω της Συρίας, απογειώθηκαν από την 8η Αεροπορική Βάση και στάλθηκαν στην περιοχή. Τα αεροπλάνα πήγαν στο Βόρειο Ιράκ και βομβάρδισαν 6 διαφορετικά σημεία που είχαν εντοπιστεί από τα ΙΗΑ.

Λόγω της αεροπορικής επιχείρησης συνεχίστηκε η κινητικότητα στην 2η Διοίκηση Πολεμικής Αεροπορίας στο Ντιγιαρμπακίρ και τα αεροπλάνα που πήγαιναν στην περιοχή ένα-ένα απογειώθηκαν. Έγινε γνωστό πως μεταξύ των στόχων που εντοπίστηκαν και βομβαρδίστηκαν στο Ζαπ και στο Χακούρκ, ήταν και αντιαεροπορικές συστοιχίες που είχαν βομβαρδιστεί και παλιότερα. Αξιωματικοί ανέφεραν πως τα 4 αεροπλάνα επέστρεψαν με ασφαλή τρόπο στην βάση τους, και ότι η επιχείρηση συνεχίστηκε με άλλα αεροπλάνα που πήγαν ως ενισχύσεις στην περιοχή.

 Εφ. Χουριέτ 14/12/2012

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone