ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΡΟΔΟΥ ΜΕ ΤΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ YAMANLAR

To κολέγιο Yamanlar και το κολέγιο Ρόδου συμφώνησαν για συνεργασία στην εκπαίδευση

Ο Γενικός Διευθυντής του Κολεγίου Ρόδου –ενός από τα πιο γνωστά ιδιωτικά σχολεία της Ελλάδας- Αντωνιάδης Κωνσταντίνος και ο υποδιευθυντής Χαλκιάς Κωνσταντίνος επισκέφτηκαν το Κολέγιο Yamanlar και συμφώνησαν να συνεργαστούν.

Το Κολέγιο Yamanlar θα παράσχει στήριξη με δάσκαλους στα μαθήματα τουρκικών που θα διδαχτούνε στο Κολέγιο Ρόδου. Κατά τον ίδιο τρόπο και το Κολέγιο Ρόδου θα παράσχει στήριξη με δασκάλους για τους μαθητές που θα θελήσουν να μάθουν ελληνικά στο Κολέγιο Yamanlar.

Για να μπορέσουν να γίνουν επίσης ανταλλαγές μαθητών, και προγράμματα ανταλλαγών με κοινές αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες, θα μπορούν να περιλαμβάνονται στα προγράμματα και οι κηδεμόνες.

Ο Γενικός Διευθυντής του Κολεγίου Ρόδου Αντωνιάδης Κωνσταντίνος δήλωσε : ¨Επιθυμούμε να επωφεληθούμε από την εμπειρία του Κολεγίου Yamanlar στην ολυμπιάδα επιστημών. Θα στείλουμε μαθητές μας για εργασίες για τους Ολυμπιακούς.Θα μας στηρίξουν στο θέμα της εκμάθησης τουρκικών. Σε αυτό δίνουμε σημασία. Είδαμε μια πολύ όμορφη φιλία. Στην πραγματικότητα ξέρουμε πόσο κοντά είναι οι πολιτισμοί μας. Αυτό θέλουμε να το μοιραστούμε με τα παιδιά μας¨.

Ο Γενικός Διευθυντής των Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων Yamanlar Σεμπαχαττίν Κασάπ δήλωσε : ¨ Δίνουμε σημασία να μάθουν οι μαθητές μας την γλώσσα των γειτόνων τους. Πρόκειται για μια εργασία που θα εξελίξει και την φιλία και το εμπόριο. Έχουμε πολλά κοινά σημεία και αυτό θέλουμε να το μάθουν και τα παιδιά μας. Το Κολέγιο Ρόδου διαθέτει σημαντικές εργασίες στον τομέα του δράματος και της μουσικής. Αυτές τους τις εμπειρίες θα τις μοιραστούνε μαζί μας.¨.

Haberler.com 16/12/2012

Σχ : Είναι δυνατόν να μην αντιλαμβάνονται οι υπεύθυνοι του κολλεγίου πως άθελα τους, ενδεχομένως να εξυπηρετούν τους σκοπούς της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής ;  Και στον Αντωνιάδη να θυμίσουμε πως εκτός από τους πολιτισμούς, πολύ κοντά στην Ρόδο είναι και τα αποβατικά του τουρκικού στρατού…. 

Τις παρακάτω σχετικές φωτογραφίες τις πήραμε όπως φαίνεται από την εφημερίδα Μπιρλίκ της Θράκης

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone