ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ UAV ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ

ΣΧΕΔΟΝ ΕΤΟΙΜΟ ΤΟ UAV ANKA ΓΙΑ ΜΑΖΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ

Ο γενικός διευθυντής της TUSAŞ, Μουχαρέμ Ντορτκασλί προέβη σε δηλώσεις σχετικά με το μη επανδρωμένο αεροσκάφος που σχεδίασαν Τούρκοι μηχανικοί

Μεγάλο άλμα πραγματοποιεί η Τουρκία στην αμυντική βιομηχανία με το εθνικό επιθετικό ελικόπτερο ATAK, το εγχώριο μη επανδρωμένο αεροσκάφος ANKA και το εκπαιδευτικό αεροσκάφος Χούρκους.

Το εκπαιδευτικό αεροσκάφος Χούρκους το οποίο σχεδίασαν οι Τούρκοι μηχανικοί, θα εκτελέσει την παρθενική του πτήση τον Απρίλιο του 2013.

Ενώ πραγματοποιούνται οι τελευταίες προετοιμασίες για την μαζική παραγωγή του μη επανδρωμένου αεροσκάφους ANKA.

Ο γενικός διευθυντής της TUSAŞ Μουχαρέμ Ντορτκασλί , προέβη στις εξής δηλώσεις σχετικά με την τελευταία κατάσταση:

«Το ANKA σήμερα αύριο θα εκτελέσει την τελευταία του πτήση. Πετάμε εδώ και ενάμιση χρόνο, σχεδόν δυο χρόνια. Μέχρι σήμερα πραγματοποιήσαμε εκατό αποστολές. Πρόκειται για ένα προϊόν της τάξης MALE (Medium Altitude Long Endurance), επιχειρησιακής τάξης, ανάλογο με το Predator και το Heron, βάρους απογείωσης 1.500 κιλών και ωφέλιμο φορτίο γύρω στα 250 κιλά, το οποίο μπορεί να επιχειρεί μέρα και νύχτα, διαθέτει έναν αισθητήρα μπροστά και ένα αισθητήρα SAR κάτω από τον προβολέα. Οι διαπραγματεύσεις για την μαζική του παραγωγή συνεχίζονται.»

Ένας από τους επόμενους στόχους της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας είναι η κατασκευή μη επανδρωμένου ελικοπτέρου.

TRT 21/12/2012