ΣΕΙΣΜΟΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑΡΑΦ

Σεισμός παραιτήσεων στην εφημερίδα Ταράφ

Σεισμός παραιτήσεων έγινε στην εφημερίδα Ταράφ, που άρχισε την ζωή της πριν από 6 χρόνια και είχε τραβήξει την προσοχή με τις ειδήσεις της γύρω από τις υποθέσεις της Βαριοπούλας και Εργκενέκον. Ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας Αχμέτ Αλτάν, η βοηθός του Γιασεμίν Τσονγκάρ και ο αρθρογράφος Μουράτ Μπελγκέ παραιτήθηκαν. Η ιδιοκτησία της επιχείρησης διέψευσε την είδηση πως λόγω των παραιτήσεων θα κλείσει την εφημερίδα. Μέσω twitter ανακοινώθηκε πως την θέση του Αλτάν , παίρνει ο Γιλντιράι Ογούρ.

Η εφημερίδα Ταράφ σείστηκε χτες με την παραίτηση του Αχμέτ Αλτάν. Στην εφημερίδα που για χρόνια αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα και ενίοτε δεν πληρώνονταν και οι μισθοί, μετά την απόφαση για αποχώρηση του Αλτάν, και η Γιασεμίν Τσονγκάρ τις πρωινές ώρες υπέβαλε την παραίτηση της λέγοντας πως ¨Εάν δεν υπάρχει ο Αλτάν δεν δουλεύω ούτε εγώ¨. Μεταξύ αυτών που επίσης παραιτήθηκαν είναι η Νεσέ Ντουζέλ που είχε προκαλέσει αίσθηση με τα ρεπορτάζ της και ο αρθρογράφος της στήλης ¨Η κατάσταση στην Τουρκία¨ Μουράτ Μπελγκέ.

Οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα συγκεντρώθηκαν και αναφέρεται πως όλοι οι επικεφαλής των τομέων της εφημερίδας με πρώτους τον γραμματέα έκδοσης Μεχτάπ Γκέντς και τον διευθυντή του Οικονομικού Εϊλέμ Ντουζγιόλ αποφάσισαν να παραιτηθούν.

Η Γιασεμίν Τσογκάρ τους προειδοποίησε να μην είναι παρορμητικοί και τους είπε ¨Μέχρι σήμερα μαζί βγάλαμε αυτήν την εφημερίδα, πλέον από τώρα εσείς θα την βγάζετε¨.

……………….

Εφ. Ταράφ 14/12/2012