ΤΟ ΙΡΑΚ ΔΕΝ ΕΔΩΣΕ ΑΔΕΙΑ ΠΡΟΣΓΕΙΩΣHΣ ΣΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΠΟΥ ΜΕΤΕΦΕΡΕ TOYΡKO ΥΠΟΥΡΓΟ

ΤΟ ΙΡΑΚ ΔΕΝ ΕΔΩΣΕ ΑΔΕΙΑ ΠΡΟΣΓΕΙΩΣHΣ ΣΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΠΟΥ ΜΕΤΕΦΕΡΕ ΥΠΟΥΡΓΟ

Στο πρωθυπουργικό αεροσκάφος επέβαινε ο υπουργός Ενέργειας και Φυσικών πόρων

Δεν πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη του υπουργού Ενέργειας και Φυσικών Πόρων που προβλεπόταν να γίνει στο Αρμπίλ για να συμμετάσχει στο Συνέδριο Πετρελαίου και Αερίου.

Σύμφωνα με την είδηση του ειδησεογραφικού πρακτορείου Αναντολού, το πρωθυπουργικό αεροσκάφος που μετέφερε την επίσημη αντιπροσωπεία μόλις πήρε την απόφαση των Ιρακινών αρχών ότι δεν θα επιτρέψουν την προσγείωση, κατευθύνθηκε στο αεροδρόμιο του Καισάρεια.

Η απόφαση ακύρωσης της προσγείωσης από την Βαγδάτη λήφθηκε όταν το πρωθυπουργικό αεροσκάφος που μετέφερε τον υπουργό και την αντιπροσωπεία του είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης .

Οι εκπρόσωποι της Τουρκικής πρεσβείας στη Βαγδάτη επικοινώνησαν με την αντιπροσωπεία και σημείωσαν πως λόγω τεχνικών αιτιών δεν θα επιτραπεί η προσγείωση του πρωθυπουργικού αεροσκάφους στο Αρμπίλ.

Πάνω σε αυτό το αεροπλάνο πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο του Kαισάρεια.

Απαιτείται άδεια της κεντρικής κυβέρνησης για τις εξωτερικές πτήσεις με προορισμό το αεροδρόμιο του Αρμπίλ.

Στη δήλωση που προέβη για το θέμα ο υπουργός Tανέρ Γιλντίζ είπε, «Η συνάντηση που θα πραγματοποιούσαμε δεν ενδιέφερε μόνο τον νότο ή τον βορά του Ιράκ, αλλά την ολόκληρη χώρα. Μας πληροφόρησαν ότι είναι κλειστός ο εναέριος χώρος, όμως εμείς με την σκέψη ότι θα ξεπεραστεί το πρόβλημα απογειωθήκαμε. Όταν φτάσαμε πάνω από την Καισάρεια μας είπαν ότι δεν θα δοθεί η άδεια. Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις. Μόλις έχουμε κάποια εξέλιξη του θέματος θα το μοιραστούμε με την κοινή γνώμη».

 TRT 4/12/2012