ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Τουρκικός στόλος στον χώρο όπου ενώνονται Μεσόγειος και Αιγαίο

Ο τουρκικός στόλος με τα μοντέρνα όπλα του άνοιξε τις πύλες του στα μέλη του τύπου

Φρεγάτες, περιπολικά σκάφη και πυραυλάκατοι που υπάγονται στην Διοίκηση Νότιου Τομέα στο Ακσάζ της Μαρμαρίδας του νομού Μούγλων, φωτογραφήθηκαν.

Η ομάδα του ΑΑ που εισήλθε στον στόλο, πρόσεξε τις επιτυχείς βολές που έκαναν οι φρεγάτες TCG Gökçeada και TCG Gelibolu, ένα σκάφος περιπολίας και 4 πυραυλάκατοι.

Εντύπωση προκαλεί η Τουρκία με τα σύγχρονα μαχητικά πλοία που παράγονται στα τουρκικά ναυπηγεία και με άλλα που εκσυγχρονίζονται με το εθνικής σχεδίασης Σύστημα Διοίκησης Μάχης (Genesis).

Η μονάδα που υπό την διοίκηση του Νότιου Τομέα, σήκωσε άγκυρα από το λιμάνι του Ακσάζ στην Μαρμαρίδα με χίλια άτομα προσωπικό, έκανε βολές στα ανοιχτά του Αιγαίου.

Μεταξύ των στοιχείων που μετείχαν στις βολές περιλαμβανόταν δύο φρεγάτες εκσυγχρονισμένες με το σύστημα διοίκησης μάχης Genesis, ένα πλοίο περιπολίας εθνικής σχεδίασης και 4 πυραυλάκατοι.

Ελικόπτερο τύπου Seahawk πέτυχε να προσγειωθεί στην ευρισκόμενη εν κινήσει φρεγάτα TCG Gökçeada – υπό την διοίκηση του πλοιάρχου Μουράτ Ερντέμ- όπου αφού το πλήρωμα του πλοίου το φόρτωσε με κατευθυνόμενους πυραύλους, σε σύντομο χρονικό διάστημα απογειώθηκε και πάλι.

 Askerhaber  17/12/2012

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone