ΔΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠO ΤΟ 2006 !

Δίκη MLKP

¨Η κράτηση μετατρέπεται σε εκτέλεση¨

Kαθώς η δίκη μελών του MLKP μπαίνει στην 7η χρονιά, ο Αντέμ Σερκάν Γκιουντογντού αποφυλακίστηκε, ενώ συνεχίζεται η κράτηση των άλλων 9 κατηγορουμένων. Η εκδίκαση θα συνεχιστεί στις 12 Μαρτίου 2013.

Συζητήθηκε σήμερα στο 10ο Κακουργιοδικείο Τσαλαγιάν η υπόθεση με 23 κατηγορούμενους –δέκα εκ των οποίων κρατούνται- από το 2006, μεταξύ των οποίων η Φουσούν Ερντογάν-συντονίστρια του παλιού Özgür Radyo, ο Σεντάτ Σενόγλου-διευθυντής έκδοσης της εφημερίδας Ατιλίμ και ο αρθρογράφος της Ατιλίμ Μπαϊράμ Ναμάζ.

Στην σημερινή εκδίκαση, η νέα σύνθεση με πρόεδρο τον Ομέρ Ντικέν, λαμβάνοντας υπόψη την αλλαγή του χαρακτηρισμού του αδικήματος αλλά και τον χρόνο κράτησης του, απελευθέρωσε τον Αντέμ Σερκάν Γκιουντογντού

Πριν από την έναρξη της εκδίκασης απορρίφτηκε το αίτημα να καθίσουν σε διαφορετικό σημείο στην αίθουσα, όπως και το να καθίσουν οι σύζυγοι δίπλα δίπλα. Η σύνθεση δεν έλαβε υπόψη της αυτό το αίτημα.

Οι κατηγορούμενοι και οι συνήγοροι τους ανέφεραν πως ενώ αναφέρεται πως συνελήφθησαν στο Ναζιλί, η αλήθεια είναι πως συνελήφθησαν σε άλλα μέρη και τους μετέφεραν εκεί –κάτι που επιβεβαιώνεται και από μάρτυρες- , είπαν πως τα αναφερόμενα στην δικογραφία δεν είναι αληθή και ότι η μακρά περίοδος κράτησης ουσιαστικά μετατρέπεται σε εκτέλεση.

……………….

Η επόμενη εκδίκαση θα γίνει στις 12/3/2013

Bianet.org 13/12/2012

 Σχ : Δηλαδή οι προφυλακισμένοι κατηγορούμενοι της μαρξιστικής-λενινιστικής MLKP κρατούνται από το 2006 !!! Και έχει ακόμα….

Και αν δηλαδή αθωωθούν ; Θα τους πει κανείς συγγνώμη που κρατήθηκαν μέσα για 6-7-8 χρόνια ; …..